Kaşkol Ve Şal Hem Soğuk Hem De Hırsızlardan Koruyor

Kaşkol Ve Şal Hem Soğuk Hem De Hırsızlardan Koruyor

Türkiye’de, kadınların yüzde 25’i fiziksel şiddete maruz kalırken, yüzde 75’i eşi tarafından şiddete uğruyor.
Bin yıllık geçmişi olan Filipin Savunma sanatlarının önemli hocalarından, Filipin Milli Takımı ve Filipin Polis Özel Kuvvetleri eğitmeni, Master Jaime Quizana, Türkiye’de Filipin savunma sanatlarına ilginin yoğun olduğunu söyledi. Jaime Quizana, düzenli seminerlerle sporu tanıtma çalışmaları yaptıklarını ve önümüzdeki ilk seminerin 13 -14 Aralık tarihlerinde Selimiye, İstanbul Abhaz Kültür Derneği bünyesinde saat 18.30 - 21.30 arasında yapılacağını belirtti.
Diğer Savunma Sporlarından Neden Farklıdır?
Jaime Quizana, kişisel güvenlik için uygulanan savunma sanatlarından bazılarının belirli bir yaştan sonra yapmanın zor olduğunu, bu sporun ise kişisel güçten çok, doğal vücut hareketleri ile uygulanabildiğini söyledi. Özel silahlara ve teçhizata ihtiyaç duymadığını, kadın veya erkeklerin kullandıkları bütün araç ve gereçlerin Filipin Savunma sanatlarında birer savunma donanımı olabildiğine dikkat çekti.
Quizana, özellikle pratik uygulamanın çok önemli olduğu Filipin savunma sanatlarında önemli olanın, tehdit altında hızlı düşünmek ve bir çözüme ulaşmak olduğunu vurguladı. Özellikle iş hayatının ve teknolojinin getirdiği kişisel durgunluk ve ani kararlar alma yetisinin kaybolmasının, özellikle aletli dövüş içeren ve beceri gerektiren savunma sanatlarıyla aşılabileceğinin altını çizdi. Quizana, spor müsabakası ve self defansın çok farklı şeyler olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Savunma anlamında doğanızda olmayan şeyleri öğrenmek aslında size savunmasız kılar. Beceri ve yeteneğinizin karıştırılması öğrenilen savunma sporunu da etkisizleştirir. Havada parendeler atmak için sizin öğrenmeniz yetmez kişisel yeteneğinizin olması gerekir. Fakat elinizdeki bir kalemi gerektiğinde hiç yeteneğiniz olmasa bile çok çalışarak bir savunma için becerinizi geliştirebilirsiniz.”