Kaşmir Halı, Her Ülkeye Özel Halı Üretiyor

Kaşmir Halı, Her Ülkeye Özel Halı Üretiyor

Kaşmir Halı, Almanya’nın Hannover şehrindeki Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında 2015 yılı koleksiyonlarını görücüye çıkardı. Halı dünyasının merakla beklediği Kaşmir Halı 2015 yılı koleksiyonları büyük beğeni kazanırken fuarın bir anda gözdesi haline gelen stant fuar süresince herkesin ilgi odağı oldu.
Dünyanın 40’ın üzerinde ülkesine halı ihracatıyla sektöründe bir dünya markası olan Kaşmir halı ülkelerin özelliklerine yönelik ürettiği koleksiyonlarla da göz kamaştırıyor. Almanya’nın Hannover Kentinde açılan ve 20 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarının gözdesi oldu. 2015 yılı koleksiyonlarını görücüye çıkaran Kaşmir Halı dünyanın birçok ülkesinden katılımcı olarak gelen konukların büyük ilgisini gördü.
Konuyla ilgili bir değerlendirme Yapan Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, “2004 yılında Gülsan, halı sektöründe iç piyasada marka bilinciyle hareket ederek bir yatırım kararı aldı. Öncelikle yurt içinde satış pazarlama organizasyonunu tamamlayarak satış noktaları, bölge bayilikleri, showroomları, gerekse yurt dışındaki mümessilliklerini 2005 yılından itibaren tamamlayarak üretime başladı. 10 yıl gibi kısa bir sürede halı sektörünün en güçlü markaları arasındaki yerimizi aldık. Buradaki başarının en önemli faktörü araştırma geliştirme, pazara yeni ürün sunabilme kabiliyetleri, pazarın ihtiyaçlarını, renk, desen anlamında çok iyi değerlendirip bu ürünleri sunmak. Bunları da başarılı bir şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Bu gün Türkiye’de renkleriyle, desenleriyle, kalitesiyle müşterilerinin büyük beğeni ile aldığı bir ürün yelpazesi yaratmış durumdayız. Yurt içinde çeşitli il ve ilçelerde toplam bin 100 satış noktamız bulunmakta. Yani tüketicinin kolayca ulaşabileceği her noktada Kaşmir Halı satışı yapılmaktadır” dedi.
Dünya halı pazarının da en önemli aktörleri arasında yer alan Kaşmir Halı’nın yurt dışı faaliyetleri hakkında da değerlendirme yapan Başkan Vedat Topçuoğlu, “Türkiye’de ki güçlü bayi ağı yanında iç piyasanın büyük bir bölümünü elinde tutan Kaşmir Halı’nın dünya genelinde 40’ın üzerinde ülkeye yönelik halı ihracatını sürdürmektedir. Halı üretimimizin yüzde 60’ı iç piyasa, yüzde 40’ı da dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. Her ülkenin farklı kültürleri ve beğenileri göz önüne alınarak o ülkeye göre özel üretim yapıyoruz. Her ülkenin farklı kültürleri var. Renk açısından desen tasarım açısından farklı kültürler var, farklı istekler var. Biz o bölgelerin taleplerine göre bunları değerlendirip koleksiyonlarımızı hazırlıyoruz. 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. ABD, Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu, Doğu Bloku ülkeleri, Rusya, Çin’e kadar halı gidiyor. Burada önemli olan farklı ülkelerin kültürlerini tanımak, o kültürlere uygun üretimleri gerçekleştirmek ve markanızla birlikte ürünlerinizin arkasında durabilmektir. Burada markalaşmanın önemi büyük. Dünya halı piyasalarında temsil ettiğiniz marka güvenirliliği beraberinde sektörle ilgili taleplerin oluşması ve ihracat gerçekleştirdiğiniz ülkeler zincirinin artmasını sağlar” dedi.