Kastamonu’da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kastamonu’da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kastamonu’da 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin 697 kısa dönem asker yemin etti.
Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda kısa dönem askerlerin yemin törenine katılan Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Erhan Vural, kısa dönem erlerin 3 haftalık temel askerlik eğitimini başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Kıymetli aileler yaklaşık üç hafta önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini başarı ile tamamlayarak karşınızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmakta ve sizlerin huzurunda yemin etmek için hazır bulunmaktadır. Sizleri yüksek heyecan ve coşkuyla selamlayan güzide evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.
Konuşmaların ardından eğitimde başarılı olan askerler ile alilerine, Vali Şehmuz Günaydın ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Daha sonra kısa dönem erler, hep birlikte yemin ettiler.
Program 356. Kısa Dönem Askerler adına yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam etti. And içen erler adına J. Er Can Şirin konuştu. Jandarma Marşının okunması ve tören geçişi ile program son buldu.
356. Kısa Dönem 5. Jandarma Er Eğitim Alayı yemin törenine Vali Günaydın’ın yanı sıra, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Erhan Vural, kurum amirleri ve çok sayıda asker aile katıldı.