Katil müteahittin çirkin oyunu deşifre oldu

Katil müteahittin çirkin oyunu deşifre oldu

Polis, olay yerinden kaçan aracı yerde bulduğu dikiz aynasından tespit ederek, "aracı kullandığını ve korktuğu için kaçtığını" söyleyen R.B.'yi yakaladı. Lüks aracın R.B.'nin yanında çalıştığı müteahhit B.O.'ya ait olması ve R.B.'nin verdiği çelişkili ifadelerden kuşkulanan polis, soruşturmayı derinleştirince gerçek ortaya çıktı. Yaşlı adamı müteahhit B.O.'nun çarparak ölümüne sebebiyet verdikten sonra olay yerinden kaçtığı, olayı da yanında çalışan R.B.'nin üstlendiği belirlendi. B.O.'nun "Sana içeride bakarım, çıkınca da krallar gibi yaşarsın" diyerek, R.B.'nin suçu üstlenmesini sağladığı öne sürüldü. Bir süre önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan B.O. tutuklandı.

20 KETRE SÜRÜKLENDİ

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, 70 yaşındaki emekli Şükrü Çağlayan, geçen cumartesi akşamı Keçiören Kütükçü Alibey caddesinde karşıdan karşıya geçtiği sırada bir aracın çarpması sonucu olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Çağlayan'a çarptıktan sonra 20 metre sürükleyen aracın sürücüsü kazanın ardından olay yerinden kaçtı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olayın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çağlayan'a çarptıktan sonra kaçan araca ait bazı parçalar buldu. Bu parçalar arasında bulunan dikiz aynasını incelemeye alan polis, aynanın seri numarasından önce aracın marka ve modelini daha sonra ise plakasını tespit etti.

OTOMOBİLİN SAHİBİ MÜTEAHHİT ÇIKTI

Mercedes marka lüks otomobilin, müteahhitlik yapan B.O.'ya ait olduğu belirlendi. Polisin bu tespitinin ardından B.O.'ya ulaşıldı. Ancak B.O., aracı olay günü yanında çalışan R.B.'ye verdiğini söyledi. Bunun üzerine R.B. gözaltına alındı. R.B., ifadesinde, "Aracı ben kullanıyordum, korktuğum için kaçtım. Kötü bir niyetim yoktu, pişmanım" şeklinde ifade verdi.

POLİS KUŞKULANDI

Lüks aracın B.O.'ya ait olması ve R.B.'nin verdiği çelişkili ifadelerden kuşkulanan polis, soruşturmayı derinleştirince gerçek ortaya çıktı. Yaşlı adama o gece müteahhit B.O.'nun çarparak öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığı anlaşıldı. B.O.'nun yanında çalışan R.B.'nin de olayı üstlendiğu belirlendi. R.B., ikinci sorgusunda ifadesini değiştirererk, aracı B.O.'nun kullandığını söyledi.

KRALLAR GİBİ YAŞARSIN

Bunun üzerine B.O. da gözaltına alındı. İfadesinde aracı kendisinin kullandığını itiraf eden B.O., "R.B. yanımda çalışır, 'Ben üstleneyim abi olayı' dedi. Ben de kabul ettim" dediği öğrenildi. B.O.'nun, R.B.'ye, "Sana içeride bakarım, çıkınca da krallar gibi yaşarsın" diyerek suçu üstlenmesini sağladığı öne sürüldü.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

B.O.'nun bir süre önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu anlaşıldı. B.O.'nun olay anında da ehliyetsiz araç kullandığı belirlendi. B.O.'nun ayrıca, "yaralama, tehdit, hırsızlık, görevli memura mukavemet" gibi suçlardan kaydının olduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından B.O. ve R.B. adliyeye sevkedildi. B.O., "taksirli adam öldürme" suçundan tutuklanırken, R.B. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaza anı ise Kütükçü Alibey caddesindeki bir işyerine ait güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Hastaneden gelerek evine gittiği öğrenilen 70 yaşındaki Çağlayan'ın bir taksiden indiği görülüyor. Görüntülerde, Çağlayan'ı bırakan taksi, "U dönüşü" yaparak bölgeden uzaklaşırken, talihsiz adam da evine gitmek için karşıdan karşıya geçiyor. Bu sırada caddede süretle ilerleyen R.B.'nin kullandığı lüks otomobil, yaşlı adama çarparak yaklaşık 20 metre sürüklüyor. Yaşlı adam daha sonra feci şekilde can veriyor.