Katil zanlısı 22 yıl sonra tutuklandı!

Katil zanlısı 22 yıl sonra tutuklandı!

İsveç'in güneyindeki Hörby kentinde 22 yıl önce gerçekleştirilen banka soygununun ardından soyguncular tarafından açılan ateş sonucu öldürülen 6 yaşındaki Emil'in katil zanlısı olarak, Stockholm'de ticari gayrimenkulleri bulunan 57 yaşındaki bir işadamı tutuklandı.

PLAKAYI ALABİLMEK İÇİN SOYGUNCULARIN PEŞİNE TAKILDI

Hörby kentindeki soygun sonrası soyguncular, Emil ile babasının bulunduğu arabaya çarptıktan sonra kaçışlarına devam etmişler, banka soygunundan haberi olmayan baba da soyguncuların arabasının plakasını alabilmek için peşlerine takılmıştı.

ARACI TARADILAR, EMİL HAYATINI KAYBETTİ

Takip edildiklerini anlayan soyguncular bir müddet sonra araçlarını durdurarak baba oğulun bulunduğu aracı otomatik silahlarla taramışlar, açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Emil hayatını kaybetmişti.



ZANLI, BİR DÖNEM ŞÜPHELİLER ARASINDAYMIŞ

Skane polisinin 'küllenmiş dosyalar' grubu şefi Börje Sjöholm tutuklanan zanlının soygun sonrası bir dönem şüpheliler arasında değerlendirildiğini; ancak o zaman soygunla bağlantısının tespit edilemediğini söyledi.

Daha önce kriminal davalarda 25 yıl olan zaman aşımı süresi Eski İsveç Başbakanı Olof Palme'nin öldürülmesini takip eden süreçte cinayet davaları için kaldırılmıştı.