Kayatepe Köyü Muhtarı Çocuklarina Sahip Çikilmasini İstedi

Kayatepe Köyü Muhtarı Çocuklarina Sahip Çikilmasini İstedi

Adıyaman merkeze bağlı Kayatepe Köyü Muhtarı Halil Karaca, köy sınırlarında olan ancak mesafesi yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olan okula öğrencilerin ulaşım sıkıntısı çektiğini belirtti.
Kayatepe Köyü Muhtarı Halil Karaca, köy sınırları içerisinde yer alan fakat köy merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan okula öğrencilerinin taşınmasını ve diğer öğrenciler için çıkartılan yemeklerden kendi öğrencilerinin de faydalanmasını istiyor. Ortaokul’a giden 240 öğrencinin ortalama 12 kilometre yol kat ettiğini ve bu nedenden dolayı 120 öğrencinin Adıyaman merkezdeki okullara öğrencilerini gönderdiğini ifade eden Halil Karaca, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine dilekçe ile başvuruda bulunduğunu fakat yönetmelik gereği köy içerisindeki okula taşıma yapılamayacağı cevabını aldığını belirten Karaca, “Taşıma yapılmıyorsa; en azından okula giden öğrencilerimize öğle arasında yemek verilsin” dedi.
Karaca, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“Köyümüzün eski okul binası kapatılıp, köy merkezine 3 kilometre uzaklıktaki yeni yapılan okul binasına taşındı. Köy merkezi dışına yapılan yeni okul binası ‘Taşımalı Eğitim Merkezi Okulu’ olarak belirlendi. Başka köylerden öğrenciler bizim okula taşınıyor. Köyümüzün öğrencilerini taşımalı eğitim statüsüne dahil etmeyerek öğrencilerimizi ve biz velileri mağdur edildik.
5 ila 15 yaş arası çocuklarımız toplu taşıma hizmeti olmayan, iklim şartlar ve yol güvenliği olmayan ev ile okul arasında sabah-öğle arası ve akşam paydosu ile birlikte 3-6 kilometre mesafeden toplam 6 ila 12 kilometre yol yürümesine maruz bırakılıyor.
Öğrencilerimiz günlük yaşantılarında zorluklar yaşayarak, bunun sonucundan da sosyal ve kişilik gelişimleri olumsuz etkilenmektedir. Köyümüzün öğrencileri mağdur edilmesi sonucunda köyümüz sakinleri, çocuklarının eğitimlerini aksatmamak ve daha güvenli ve insanca bir eğitim almak için çeşitli illere göç etmesi sonucu köyümüzün nüfusu hızla azalarak yok olması ile karşı karşıya kalmıştır.
Bu nedenle, köyümüz merkezi dışında yapılan okula öğrencilerimizin “taşımalı eğitim” statüsüne dahil edilmesi, öğrencilerimizin taşımalı eğitim statüsüne dahil edilmeyecek ise günlük öğle yemeklerinin verilmesini istiyoruz.”