'Kayınvalidemin kafasına sıkmak için gitmiştim ama...'

'Kayınvalidemin kafasına sıkmak için gitmiştim ama...'

Adana'da eski eşi 21 yaşındaki Sevinç T.'yi ölümle tehdit edip, pompalı tüfekle ayaklarından yaralayan 22 yaşındaki Sait Durak, olay yerine kayınvalidesi Hürü U.'yu öldürmek için gittiğini, onu bulamayınca eski eşine ateş ettiğini söyledi.Denizli Mahallesi'nde oturan Sevinç T., 16 yaşında kaçarak Sait Durak ile evlendi. Bu evlilikten bir çocuğu olan Sevinç T., eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2015'te boşandı. Ancak Sait Durak, eski eşiyle barışmak istedi. Bunu reddeden Sevinç T., eski eşi tarafından defalarca tehdit edildi. Geçen 31 Ağustos'ta Sait Durak, evinin önünde Sevinç T.'yi pompalı tüfekle ayaklarından vurdu. Bu sırada evlerinin balkonunda oynayan 6 yaşındaki Esma K. seken saçmalardan yaralandı. Sait Durak'ın devam eden tehditleri nedeniyle Sevinç T., oturduğu evini başka bir yere taşıdı. Polis ekipleri de Sait Durak'ı yakalamak için çalışma başlattı.

KORUMAYA ALINDI
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimiyle, Sevinç T.'nin adres ve kimlik bilgilerinin gizlenmesi sağlandı. Sait Durak'ın tehditlerinin devam etmesi üzerine harekete geçen Başsavcılık, Sevinç T. ile anne Hürü U.'ya yakın koruma ekibi görevlendirip, 24 saat süreyle koruma altına alınmasını da sağladı. Sait Durak'ın izini süren polisler, 30 Ekim'de Denizli Mahallesi'nde saklandığı evde yakaladı. Adam yaralamak ve hırsızlık gibi 4 ayrı suçtan aranan Sait Durak, adliyeye götürülürken "Namussuzluk yaptılar sıktım" diye bağırdı.

'SESLENDİM, DÖNÜP BAKINCA ATEŞ ETTİM'
Sait Durak hakkında, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'silahla tehdit', 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mağdur Sevinç T.'nin katılmadığı duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan Sait Durak, "Olay yerine Sevinç'e değil, kayınvalidemin kafasına sıkmak için gitmiştim, çünkü namussuzluk yaptılar. Ama onu bulamadım. Yolda Sevinç'i gördüm. 'Sevinç' diye seslendim. Dönüp bana bakınca ayaklarına sıkıp kaçtım. Öldürmek isteseydim öldürürdüm. Ayrı yaşadığımızda bir erkekle uygunsuz fotoğrafını gördüm. Yaralanan çocuğun ailesinden özür dilerim" dedi.

ZORLA GETİRİLECEK
Olayda omuzuna saçma isabet eden küçük çocuğun annesi Yonca K. ile otomobili zarar gören Muhittin K., sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Duruşmaya katılmayan Sevinç T.'nin zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, Sait Durak'ın tahliye istemini reddedip eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.