Kayıp babasına mezarda kavuştu

Kayıp babasına mezarda kavuştu

Edinilen bilgiye göre, 70 yaşındaki Lütfi Ahmed, 3 yıl önce Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Halep'ten Adana'ya geldi. Ahmed, çocuklarıyla birlikte Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde bir evde oturmaya başladı. 10 ay önce gezmek için sabah evden çıkan Ahmed, bir daha geri dönmedi. Yaşlı adam tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamadı.

KAZA GEÇİRİP 4 AY HASTANEDE YATTI
Yaşlı adama Seyhan ilçesinin Reşatbey Mahallesi'nde D-400 Karayolu üzerinde 29 Ocak 2015 günü plakası belirlenemeyen bir araç çarpıp kaçtı. Olay yerine gelen ambulans ile Ahmed, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yaralının üzerinden kimlik çıkmadı. Yakınlarına ulaşmak için çalışma başlatan polis, parmak izi taraması yaparak kimliğini belirlemeye çalıştı. Ancak ekiplerin taramasında yaralının parmak izi kaydı çıkmadı. Çarpan aracın da belirlenemediği trafik kazasının yaralanan Ahmed'in yakını da çıkmadı.

ÖLMEDEN ÖNCE ADINI SÖYLEDİ
Bu arada, Ahmed'in hastanedeki tedavisi devam etti. Yaşlı adam tedaviye öne cevap verip biraz kendine gelince polise isminin Lütfi Ahmed olduğunu ve Suriye'den geldiğini söyledi. Yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kazadan 4 ay sonra 20 Nisan 2015 tarihinde hayatını kaybetti. Adli tıp kurumu morguna kaldırılan Ahmed'in cenazesi otopsinin ardından kimsesi bulunamadığı için 15 gün adli tıpta bekletilip daha sonra savcılık kararıyla Küçükoba Mezarlığı'nın kimsesizler bölümüne defnedildi.

OĞLU KAYIP HABERİ YAPTIRINCA HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI
Küçük oğlu İbrahim Ahmed her yolu denedi ancak babasını bir türlü bulamayınca babasının kayıp olduğu yönünde haber yaptırdı. Haberin gazetelerde çıkması üzerine Yarbaşı Polis Merkezi'nde görevli polisler Lütfi Ahmed'in fotoğrafını görerek kayıp yaşlı adamın 29 Ocak 2015 günü kaza geçirip hastanede hayatını kaybeden Suriyeli olduğunu fark etti. Polis hemen aileye ulaştı. Aile Lütfi Ahmed'in kazadan sonra çekilen görüntülerini aileye gösterdi. Oğul İbrahim Ahmed ölen kişinin babası olduğunu belirledi.

BABASINA MEZARDA KAVUŞTU GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
İbrahim Ahmed, sağ bulmayı ümit ettiği babasının öldüğü haberini alınca yıkıldı. Oğul Ahmed, babasının ölmüş olduğuna üzülürken onun bir mezarının olmasına da sevindi. Mezara gelen oğul Ahmet babasının mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Bir süre ağladıktan sora dua eden Ahmed, babasını sağ bulamadığı için çok üzüldüğünü anlatarak, "Babamı sağ bulamadım ama en azından bir mezarı var. Türkiye devletine çok teşekkür ediyorum onu bulmuşlar" dedi.