Kayıp eşi PKK'ya mı katıldı?

Kayıp eşi PKK'ya mı katıldı?

İzmir'in Pınarbaşı Semti'nde, bir süre işsiz kaldıktan sonra fabrikada işe başlayacağını söyleyip 10 gün önce evden ayrılan Suat Küçükdemir, "Beni artık buraya bağlayan biri şey yok. Benim kafamdaki hayat bambaşka ve ben daha fazla geç kalmadan aklımı ve kalbimi dinleyerek gidiyorum. Kimse sorumlu değil. İnan ki bunu ben isteyerek yapıyorum" notu bıraktı. Bahar Küçükdemir eşinin, terör örgütü PKK'lı olmaktan yargılanan yakın arkadaşıyla birlikte ortadan kaybolduğunu, bu nedenle örgüte katılmasından endişe ettiğini söyledi.

"İŞE GİDİYORUM" DİYE ÇIKTI

Bornova ilçesine bağlı Pınarbaşı semtinde oturan, 4 yıl önce hayatını 26 yaşındaki Bahar Küçükdemir'le birleştiren 29 yaşındaki Suat Küçükdemir, bir süre önce işten ayrıldı. Yaklaşık bir ay işsiz kalan ve çeşitli şirketlere müracaatta bulunan Küçükdemir, bu ayın başında iş bulduğu müjdesini eşine verdi. Geçen 6 Ağustos tarihinde de, işe başlamak için evden çıkan Suat Küçükdemir'den bir daha haber alınamadı.

NOT BIRAKIP KAYBOLDU

Ailesi, gece eve gelmeyen Suat Küçükdemir'in gidebileceği tüm adreslere baktı, arkadaşlarına ulaştı ama onun izini bulamadı. Ardından Suat Küçükdemir'in, ortadan kaybolmadan yazdığı, "Beni artık buraya bağlayan bir şey yok. Benim kafamdaki hayat bambaşka ve ben daha fazla geç kalmadan aklımı ve kalbimi dinleyerek gidiyorum. Kimse sorumlu değil. İnan ki bunu ben isteyerek yapıyorum" notunu evde bulan Bahar Küçükdemir, polise kayıp başvurusu yaptı.

TELEFONUNU 'PKK'LI DİYE YARGILANAN ARKADAŞI SATMIŞ

Suat Küçükdemir'le ilgili yapılan araştırmada ise, kullandığı cep telefonunu, daha önce terör örgütü PKK'lı olduğu iddiasıyla 8 ay tutuklu kalan ve halen de tutuksuz yargılanan yakın arkadaşı Y.O.'nun sattığı saptandı. Satılan kişiden geri alınan cep telefonunun incelenmesinden de bir sonuç elde edilemedi. Suat Küçükdemir'in ortadan kaybolmasıyla ilgili polisin de araştırmalarının bir yandan sürdüğü öğrenildi.

EŞİ TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILMASINDAN ENDİŞE EDİYOR

Eşinin hayatından endişe eden ve yakın arkadaşının yönlendirmesiyle terör örgütüne katılmasından korktuğunu anlatan Bahar Küçükdemir, "Eşimin bıraktığı yazının gerçek olup olmadığını araştırdık. Savcılık kanalıyla yapılan araştırmada, yazının eşime ait olduğu ortaya çıktı. Ancak o yazıdaki kişi ile benim eşim arasında çok fark var. Çünkü eşim içine kapanık birisiydi. O yazılardaki kişi benim eşimin bundan önceki yaşamın özelliklerini yansıtmıyor. Ayrıca benden ayrılmak istese, boşanacağını söyleyip yine gidebilirdi. Böyle birden ortadan kaybolması bizi endişelendiriyor. Çünkü işsiz kaldığı dönemde terör suçlamasıyla yargılanan arkadaşıyla sürekli birlikteydi. Ve yine o da ortadan kayboldu. Bizim de aklımıza terör örgütüne katıldığı ihtimali geliyor. Bundan da endişe ediyoruz. Polis de araştırıyor. Bir an önce bulunmasını ya da ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi.