Kayıp genç IŞİD’e mi katıldı?

Kayıp genç IŞİD’e mi katıldı?
Adana’dan Nevşehir’deki babasının yanına giden 20 yaşındaki Burak Sözer’den 12 gündür haber alınamıyor. Anne Ayşe Demir, şiddete meyilli olduğunu söyleyediği oğlunun IŞİD’e katılmasından şüpheleniyor.

Edinilen bilgiye göre, 1987 yılında evlenen ve 4 çocukları olan Ayşe Demir (42) Murat Sözer (46) 2002 yılında boşandı. Baba Sözer Nevşehir’e yerleşirken anne Demir çocuklarıyla birlikte Adana’da kaldı. Ancak Demir çocuklarıyla birlikte boşandığı eşinin yanına gidip gelmeye başladı. Şubat ayının başında da oğlu 20 yaşındaki Burak Sözer ile birlikte Nevşehir’e gitti. 13 şubat 2015 günü Burak Sözer annesinden gizlice kredi kartını alıp ’internete gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı. Sözer bir türlü eve gelmedi. Anne kredi kartını aldığını fark edip hemen kartı iptal ettirdi. Çocuğu da parası bitince eve döner diye önemsemedi. Ancak aradan 12 gün geçmesine rağmen oğlu bir türlü eve dönmedi. Kredi kartını inceleten anne Demir, Burak Sözer’in Adana’ya gelip burada otogardan ve değişik yerlerden 3 bin 340 lira nakit para çektiğini, en son ise Artvin’in Hopa ilçesinde kredi kartından nakit avans çekmeye çalıştığı ancak kart kapatıldığı için para çekemediği kartı ATM’nin aldığını belirledi. Ancak oğluna bir türlü ulaşamadı.

IŞİD’DEN ŞÜPHE EDİYOR

Anne Demir, oğlunun şiddete çok meyilli bir genç olduğunu belirterek, "Oğlum son zamanlarda internet üzerinden IŞİD’in işkence videolarını izliyordu. Kendisi de şiddete çok meyilli bir gençti. Ben bu nedenle IŞİD’e katılmış olabileceğinden şüpheleniyorum. Bir yere gitse bizi mutlaka arardı. Bizi araması arkadaşlarını arar Facebook’unu mutlaka kullanırdı. Onu da 13 şubat’tan sonra hiç kullanmamış" dedi.

"ÖLÜSÜ DİRİSİ BULUNSUN"

Oğlunun canından endişe ettiğini anlatan anne Demir, "Oğlumun ölü ya da dirisinin bulunmasını istiyorum. Oğlum ne olur evine dön. Kredi kartının borucunu ben yatırdım. Sana 3 bin lira değil 10 bin lira feda olsun. Para harcadım diye gelmiyorsan onu sorun etme. Ne olur evine dön. Biz burada 12 gündür perişan olduk. Beni birazcık seviyorsan evine dön" diye gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada, Burak Sözer’in sosyal paylaşım sitesinde profil fotoğrafına "Kara mezar" yazması sürekli tabanca fotoğrafları paylaşması dikkat çekti.