Kayıp Gençler İçin Seferberlik

Kayıp Gençler İçin Seferberlik

İstanbul Kumburgaz’da kaybolan 5 genci arama çalışmaları Balıkesir’in Erdek, Marmara Adası ve Bandırma ilçelerinde devam ediyor.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, kayıp gençleri denizde arama faaliyetlerinin ilçede bulunan 5 jandarma ekibi tarafından yürütüldüğünü açıkladı. Kaymakam Kaygısız, Marmara adasında kimliği belirsiz bir ceset bulunmasının ardından arama tarama faaliyetlerinin Erdek, Marmara adası ve Bandırma ilçelerinde hızlandırıldığını belirterek, "Arama faaliyetleri Kapıdağ yarımadasının kuzey bölümünde 100 kilometrekarelik bir bölgede devam ediyor. Burada bulunan bütün muhtarlara haber verildi. Ayrıca camilerden de anons yapılarak tatilciler ve vatandaşlar bilgilendirildi" dedi.
Kayıp gençlerin Erdek kıyılarına vurabileceğini söyleyen Kaygısız, "Aranan gençlerin Marmara adası ve Bandırma kıyılarına vurma ihtimali de var" diye konuştu.
Diğer yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından Bandırma, Erdek ve Marmara kaymakamlıklarına yazı gönderilerek, kıyı şeridinin 3 saatte bir taranarak bilgi verilmesinin istendiği öğrenildi.
Diğer yandan elverişsiz hava şartları sebebiyle Avşa-Marmara-İstanbul arasında yapılan deniz otobüsü seferleri iptal edildi.