Kayıp Nehir'in cesedi bulundu

Kayıp Nehir'in cesedi bulundu

Aynı bölgenin daha önce defalarca arandığını belirten baba Erkan Aslan, "Baktım, ceset kızıma aitti. Ölü ya da diri bir an önce bulunmasını istiyorduk. Cesette bir çürüme var. Arkın içerisindeki su Nehir'i yukarıya çıkarmış" dedi.

Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan Ailesi'nin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler, AFAD, UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edemedi.

Yapılan aramalarda, minik Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulundu. O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında yine hiçbir sonuca ulaşılamadı.

Konuyla ilgili arama ve soruşturmalar devam ederken, bugün öğlen saatlerinde, Aslan Ailesi'nin evlerinin arka tarafına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki boş arazideki bir su arkının içinde yüz üstü duran çocuk cesedi bulundu. Cesedin tanınmayacak durumda olduğu belirtilerken, Nehir olup olmadığı ile ilgili jandarma geniş çaplı inceleme başlattı.

Olay yeri, güvenlik şeridiyle geçişe kapatılırken, koşup gelen baba Erkan Aslan,

"Olayı duyunca oraya gitttim. Yaklaşmamıza, bakmamıza izin vermediler. Yalnız uzaktan baktığımda elbisesi benziyordu. Çok fazla bişey söylemek istemiyorum. Orada inceleme yapılıyor. Oraya daha önce çok bakılmıştı" dedi.

CESET NEHİR'E AİT

Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı da cesedin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu. Bu arada, olay yeri inceleme ekiplerinin, bölgede ayakkabı ve lastik izleri üzerinde de durduğu belirtildi.

Bir süre sonra bölgeye alınan baba Erkan Aslan, cesedin kıza Nehir'e ait olduğunu teşhis etti. Gözyaşı döken Erkan Aslan, "Baktım, ceset kızıma aitti. Önceden de söylüyordum ölü ya da diri bir an önce bulunmasını istiyorduk. Cesette bir çürüme var. Arkın içerisindeki su Nehir'i yukarıya çıkarmış. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar "dedi.

Bu arada, ceset, otopsi yapılmak üzere Van'a gönderilirken, olayla ilgili de geniş çaplı soruşturma başlatıldı.