Kaymakam Ateşoğlu’dan Küçükmenderes Sulama Birliği’ne Ziyaret

Kaymakam Ateşoğlu’dan Küçükmenderes Sulama Birliği’ne Ziyaret

Küçükmenderes Sulama Birliği’ni ziyaret eden Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, "Ödemişliler toprağının kıymetini bilsin istiyorum. Sularımızı da koruyarak kullanmalıyız" dedi.
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu bir haftalık Antalya seminerinin ardından ilçedeki iade-i ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Dün sabah ziyaretlerine Küçükmenderes Sulama Birliği’nden devam eden Ateşoğlu, birlik başkanı Özay Kaptan’ı makamında ziyaret ederek birliğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Küçükmenderes Sulama Birliği’nin işleyişi, personeli, Beydağ Barajının genel durumu, toplulaştırma çalışmaları gibi konulardan bilgi alan Kaymakam Ateşoğlu şunları söyledi: “Ödemiş çalışkan ve üretken insanların yaşadığı bir kent. Bu kenti kent yapan faktörler de tarım ve hayvancılık. İnanılmaz derecede bir üretim var. Toprağımız çok zengin bir toprak bu toprağı aynı zamanda suyumuzu da koruyarak kullanma politikası sergilemeliyiz. Bugüne kadar sularımız denizlere akmış gitmiş, toprağımızı her geçen gün kirletmişiz. Toprağımız hala en verimli şekilde. Ödemişliler toprağının kıymetini bilsin istiyorum. Sularımızı da koruyarak kullanmalıyız. Yaz aylarında tarlalarını sulayan üreticilerimiz suları boşa akıtarak yolları dereye çevirmesin. O su bir daha ki ürüne de lazım olacak. Bunun yanında yeraltı sularımız her geçen gün derine gidiyor. Bu yüzden tarımsal baraj suyu önemlidir. Beydağ Barajı ve sulama kanalları bu bölgenin can damarıdır. Bademli Göleti ve Aktaş Barajları da bu işin devamıdır."
Birlik Başkanı Özay Kaptan da “Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na ziyarete gittiğimizde de bizimle yakından ilgilendi. Sulama bölgemizdeki sorunları toplulaştırmadaki sıkıntıları aktardığımızda yakından ilgilendi. Bugün de bizi ziyaret ederek bizleri sevindirdi. Kendisi ile birçok konuda bilgi paylaşımı yaptık. Bundan sonra da çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Kendisini görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.