KAYMAKAM AYDIN, TCDD GAR BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

KAYMAKAM AYDIN, TCDD GAR BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Gaziantep’in Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Yönetimini ziyaret ederek, TCDD Gar binasında incelemelerde bulundu.
Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, TCDD Gar Müdürü Mechan Yıldırım, gar çalışanları ve sendika yöneticileri ile sohbet ederek, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan’dan sendikal faaliyetler ve bağlı kurumlar hakkında bilgi aldı. Şube Başkanı Baler Fidan, TCDD, DHMİ ve UBAK çalışanlarının temsilen sendikacılık yaptıklarını, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sorunları olduğunu ve kendilerinin bu sorunları yetkililer ve kamuoyu ile paylaşarak çözüm için çalışmalar yaptıklarını belirtip, kurumlar hakkında bilgi verdi. Fidan, 2013’te yapılan toplu sözleşmeden dolayı kamu çalışanlarının zarar ettirildiği, sendika olarak hedeflerinin 2015 Ağustos’unda kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının görüşüleceği, 2016-2017 yılı toplu sözleşme masasına yetkili sendika olarak oturmak olduğunu belirtip bunun için mücadele ettiklerini söyledi.
10 yıldır Gaziantep’e yolcu treni olmadığını öğrendiğinde şaşıran Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep’in Türkiye’nin 6. büyük Metropolü olduğunu, en güvenli ve en ekonomik yolcu, yük taşımacılığın yapıldığı demiryolu işletmeciliğinden Gaziantep’in hak ettiği hizmeti alması gerektiğini belirterek, hızlı tren hattının tamamlanmasının şehre büyük katkısı olacağını söyledi. Şehrin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu ifade eden Aydın, "Sivil toplum kuruluşları bir toplum için çok önemlidir. Gelişmiş ülkelerde bir kişi, birçok STK’ya üyedir. Bu ülkemiz de istenilen seviyede değildir. Sendikaların aslı görevi hak aramak, bunun için üyelerin biat eden değil sorgulayan bir anlayışta olması gerekiyor “ dedi. Güzel temennilerin ardından Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan ve şube yöneticileri nazik davranışlarından dolayı Selami Aydın’a teşekkür etti.