Kaymakam Bilgin’den Tavukçuluk Toplantısı

Kaymakam Bilgin’den Tavukçuluk Toplantısı

Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin tavukçuluk sektörünün sorunları ve çözüm önerileri için toplantı düzenledi.
Kaymakam Bilgin yönetiminde Gördes Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, kamu kurum temsilcileri, tavuk üreticileri ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Tavuk üreticilerin taleplerini ve sorunlarını bizzat yetkililere iletme fırsatı bulununlan toplantıda sektörle ilgili tüm sorunlar masaya yatırıldı. Üreticiler elektirik, ulaşım, sulama ve kredi gibi konularda yetkililere soru ve önerilerini yöneltti.
Tarım ve kırsal kalkınmayı desteklemek için farklı sektörlerde çeşitli toplantıların devam edeceğini söyleyen Kaymakam Bilgin şunları söyledi: "Son yıllarda tavukçuluk ilçemizde gerekli gelişmeyi sağlayamadı. Bugün bu toplantımızın amacı Gördes’te tavukçuluk sektörünün gelişmesine katkı sağlamak. Bu amaçla siz değerli üreticilerimizi kamu kurum ve kuruluş amirleriyle bir araya getirdik. İlerleyen günlerde seracılık ve meyvecilik gibi kırsal kalkınma için önemli iki toplantı gerçekleştireceğiz. Bu üç toplantı sonucunda mevcut potansiyeller göz önünde bulundurularak teşfik ve yatırım amaçlı büyük bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Gördes adına oldukça büyük öneme sahip olan kırsal kalkınma için yatırımcılara ve üreticilerimize elimizden gelen tüm desteği vereceğiz."
Toplantıda konuşan Başkan Akyol ise "Öncelikle Kaymakamımız Turgay Hakan Bilgin’e kırsal kalkınma açısından önemli bir sektör olan tavukçuluk için böyle bir toplantı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi kırsal kalkınma ilçemiz açısından oldukça büyük bir öneme sahip. Bu konuda önemli bir sektör olan tavukçuluğa gerek ulaşım gerekse altyapı konusunda her zaman destek olduk. Gördes Belediyesi olarak mevcut üreticilere, yeni girişimcilere ve yatırımcılara bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Toplantının ardından tavuk üreticileri Kaymakam Bilgin’e toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.