Kaymakam Sarı İmam Hatip Lisesi İnşaatinda İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Sarı İmam Hatip Lisesi İnşaatinda İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, 6 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılması karalaştırılan ve yapımına geçtiğimiz Mart ayında başlan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.
İncelemelerinin ardından açıklama yapan Hani Kaymakamı Hidayet Sarı, çocukların en iyi okullarda eğitim görmeyi hak ettiğini söyledi. Kaymakam Sarı, "Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın kaliteli eğitim görmeleri ve eğitimde istenilen noktaya gelmesi ve ilçemizin eğitim açısından iyi bir ivme yakalaması için çaba harcıyoruz. Devletin kaynaklarıyla biz elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için ne kadar emek versek, ne kadar yatırım yapsak azdır. Çocuklarımıza hizmet etmek ve onları en iyi şekilde yetiştirmek hem velilerin, hem eğitim kadrosunun, hem de bizlerin vazifesidir’’ dedi.
Yapımı tüm hızıyla devam eden 24 derslikli İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulunan Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı’ya Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu da eşlik etti. 6 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen okulun bodrum kat, zemin kat, 3 normal kat olmak üzere 5 kattan oluşacağı belirtildi. İmam Hatip Lisesi toplam 24 derslikli, 1 kütüphane, 1 müzik odası, 1 görsel sanatlar dersliği, 2 çok amaçlı salon, 1 jimnastik salonu, 2 soyunma odası, 3 laboratuvar, 1 rehberlik odası, 2 öğretmenler odası, bay-bayan mescit, 1 mutfak, 1 kantin, 3 depo, her katta bay-bayan tuvalet bulunduğu bildirildi.