Kaymakamlıktan 3 Aileye Sıcak Yuva

Kaymakamlıktan 3 Aileye Sıcak Yuva

Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçenin değişik bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 3 aile, barınma yardımı kapsamında yapılan müstakil evlerle sıcak yuvaya kavuşacak.
Elbistan Kaymakamı ve SYDV Başkanı Tuncay Akkoyun, beraberindeki Vakıf Mütevelli Heyeti üyelerinin katılımı ile Tepebaşı Mahallesi’nde, Çatova Mahallesi’nde ve Beyyurdu Mahallesi’nde yapılan evlerin son durumunu yerinde inceledi.
3 aile için gayet muntazam bir şekilde yapılan ve en ince ayrıntılarına kadar ihtiyaç duyulacak her şeyi içinde barındıran evlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ev yardımlarının sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirmek için yapıldığını söyledi.
Kaymakamlık olarak ilçe genelinde yaşayan muhtaç durumdaki vatandaşlara müracaatları doğrultusunda ev yapımı projelerinin altyapısını oluşturduklarını ve projenin devamını sağladıklarını kaydeden Kaymakam Akkoyun, “Devletin sıcak elini vatandaşlarımıza uzatıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirerek yardımlarda bulunuyoruz. Mütevelli heyetimizle yatırımları yerinde incelemek istedik. SYDV’de kayıtlı üç aile müracaat ettikten sonra SYDV’de görevli personelimiz incelemeleri yaptılar, bizlerde mütevelli heyeti olarak değerlendirdik ve bu ailelerimize ev yapılmasına karar verdik. Bu yatırımların yerlerine ulaşması bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
İhtiyaç sahibi ailelerin daha iyi şartlarda bir hayat sürmeleri için yapmış oldukları projelerin kabul edilerek insanların yüzlerinin gülmesini görmenin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Kaymakam Akkoyun, “Vatandaşlarımızın yeni evlerine geçtikten sonra eski hayat şartları ile yenisi arasındaki farkı anlatırken duygulanıp bizlere hayır duasında bulunmaları bizim için en büyük ödül olsa gerek. Sosyal devlet olmanın gereğini somut bir şekilde yerine getirmiş olmanın gönül rahatlığı ile yeni evlerinin kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.