Kaymakamlıktan Üniversiteye Hazırlık Kursu

Kaymakamlıktan Üniversiteye Hazırlık Kursu

Van’ın Gevaş Kaymakamlığı tarafından lise eğitimini tamamlamış öğrenciler için üniversiteye hazırlık kursu açıldı.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde orta öğretimini tamamlamış ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kurs açtıklarını belirterek, “Lise öğrenimini tamamlamış gençlerimiz için takviye amaçlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce her türlü imkan ve ihtiyaçları karşılanarak 65 mezun öğrencimiz için kurs açtık” dedi.
YGS ve LYS Hazırlık Kurs Merkezi’nde verilen üniversiteye hazırlık kursunun kendilerine hem maddi hem de manevi fayda sağladığını belirten öğrenciler ise, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Gevaş’ta bir dershanenin olmaması nedeniyle üniversiteye hazırlık aşamasında il merkezine gitmek zorunda kalacaklarını ifade eden Turgut Orhan isimli öğrenci, “Gevaş’ta dershane yoktu. Bu nedenle Van’a gitmek zorunda kalacaktık. Bir yandan hem masrafımız olacak hem de zamanımızın büyük bir bölümü boşa geçecekti. Burada böyle bir kursun açılması nedeniyle artık Van’a gitmemize gerek kalmadı. Dolayısıyla hem evimize yakınız hem de ders çalışmaya daha çok vaktimiz olacak. Güzel bir imkan bizim için. İlçede böyle bir kursun açılması güzel bir şey. İnşallah biz başarırız. Kursun açılmasında emeği geçen başta Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe olmak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hurşit Türbil’e ve fedakarlık yaparak bizlere eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Hedefinin Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi olduğunu ifade eden Orhan, “O hedefe ulaşmak için çok çalışmam gerekiyor. Burası da bunun için güzel bir imkan oldu. İnşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.
Kursun YGS ve LYS için temel kurslardan biri olduğunu dile getiren Fatma Bektaş ise, “Bizim için çok faydalı oldu. Hem geliş gidiş açısından kolaylıklar sağladı, hem de hocalarımız burada bizimle birebir ilgileniyorlar. Hedefim İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’dür. Çok puan gerektiren bir bölüm. Bunun için çok çabalamam gerekiyor. Öğretmenlerimiz de, bizler de ümitliyiz. İnşallah başaracağız” şeklinde konuştu.