Kayseri Mantısı Da Yörex’te

Kayseri Mantısı Da Yörex’te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 5’incisi 22-24 Ekim’de düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı, yöresel lezzetleriyle tanınan Kayseri’yi de misafir edecek.
Kayseri, coğrafi işaretli sucuğu, pastırması ve bir kaşığa 40 tane sığmasıyla bilinen mantısıyla YÖREX’te olacak.
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ticaret merkezi Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünleriyle YÖREX’te yer almasının fuara güç katacağını söyledi.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise YÖREX’e geçen yıllarda da katıldıklarını belirterek, "Bu yıl Kayseri Ticaret Odası tarafından tescillenen coğrafi işaretli sucuğumuz, pastırmamız, mantımızla ve Soğanlı bebeğimizle YÖREX’te olacağız" dedi.
Geçen yıl YÖREX’te 75 kilogram mantı pişirilerek halka dağıtımının yapıldığını belirten Hiçyılmaz, "Bu yıl da mantı sunumumuz olacak. İnsanların gerçek Kayseri mantısının tadına varmasını istiyoruz" dedi. Kayseri sucuk, pastırma ve mantısının geleneksel yöntemlerle yapıldığını kaydeden Mahmut Hiçyılmaz, "YÖREX’e gelen ziyaretçileri mutlaka Kayseri standına bekliyoruz" diye konuştu.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü de Yöresel Ürünler Fuarı’nın kültürel değerler ve birikimle üretilen ürünleri tanıtımı ve yöresel zenginliğin ekonomiye kazandırılmasında iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Ünlü, "Kayserimizin coğrafi işareti almış ürünlerini en iyi şekilde tanıtmak için her yıl Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na katılıyoruz. Bu yıl da Antalya’dayız" dedi.