Kayseri’de 3 Dakikada Varis Ameliyatı Yapıldı

Kayseri’de 3 Dakikada Varis Ameliyatı Yapıldı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de ve dünyada yeni uygulanmaya başlanan ‘vein sealing’ yöntemiyle 3 dakikada varis ameliyatı yapıldı.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de ve dünyada yeni uygulanan ’vein sealing’ yöntemi ile varis hastası olan bir kişi 3 dakikada sağlığına kavuştu.
Ekibi ile beraber Kalp ve Damar Cerrahi Ameliyathanesi’nde varis hastası Ömer Durmuş’u ameliyat eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Fatih Yılmaz, işlemin 3 dakika sürdüğünü söyledi.
Kayseri’de sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ’vein sealing’ yönteminin kullanıldığını söyleyen Yılmaz, ameliyatın ardından hastaların taburcu edildiğini söyledi. Uygulanan yöntem hakkında bilgi veren Op. Dr. Yılmaz, "Eskiden kullandığımız varis ameliyatı yöntemleriyle kıyasladığımızda çok modern ve konforlu bir yöntem. İç varis dediğimiz toplar damar yetmezliği olan hastalarda çok yol yürümekle, ayakta kalmakla ağrılar, şişlikler ve gece krampları oluyor. Bize bu şikayetle ulaşan hastalarımıza vein sealing yöntemini uygulamaya başladık. Hastayı ultrason eşliğinde toplar damarın varise neden olan damarı küçük bir iğneyle girerek buluyoruz. Özel bir katater yerleştirip beyin ve genel cerrahi ameliyatlarında kullanılan özel yapıştırıcı bir ilaçla damarı birbirine yapıştırıp, işlev görmeyen damarı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.
Yılmaz, hastaların ameliyatın ardından evlerine gidebildiğini belirterek, "Hastalarımız yaklaşık 2-3 dakikalık bir sürede bacağı bandajlanıp yürüyerek evine gidebiliyor. Hastalarımız, eğer çalışıyorsa, aynı gün iş sağlığına kavuşabiliyor. Daha önceden lazer yöntemi uyguluyorduk. Lazer yönteminde ısıyla yapıldığı için hastalarımızda belden uyuşturma yöntemiyle anestezi uygulamamız gerekiyordu. Bu işlemde 1-2 cc lokal anesteziyle ameliyatımızı tamamladık. Lazer yönteminde hastanın taburcu olması uzun sürüyordu çünkü hastalar birkaç gün kadar ağrı duyuyordu. Bu yöntemde hasta ameliyathaneden servise çıkıyor ve evine gidiyor. Yaptığımız işlem sadece damar yapıştırma" ifadelerini kullandı.
Hasta Ömer Durmuş ise, ameliyatın kolay geçtiğini söyleyerek, "Geçen ameliyatımda da çok kolay oldu. Şu an çok rahat bir ameliyat gerçekleşti. Ufak tefek sancılar oldu” diye konuştu.