Kayseri’de 70 Yaşındaki Adam Eşyaları İle Birlikte Sokakta Kaldı

Kayseri’de 70 Yaşındaki Adam Eşyaları İle Birlikte Sokakta Kaldı

Kayseri’de 70 yaşındaki Musa Maraşlı, evinin tapusunu verdiği kızı tarafından sokağa atıldığını iddia etti.
Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Musa Maraşlı, iddiasına göre yaptırdığı 3 katlı binanın tapusunu verdiği kızı tarafından evden çıkarılmak istendi. Baba-kız arasında 4 yıl süren dava sonucunda mahkeme Musa Maraşlı’nın kızının lehine karar verdi. Davayı temyize götüren Musa Maraşlı, dava sürerken kızının şikayeti üzerine icra ile evinden eşyaları ile birlikte yağmurlu havada sokağa atıldığını ileri sürdü.
Sokakta kalan Musa Maraşlı, “Ben inşaat işçisiyim. Elimde bir çekiç ile mala var. 7 çocuğum vardı. Bu 7 çocuğumu da evlendirdim. Melek Maraşlı’yı hemşirelik okulunda okuttum, hemşire oldu. Evlendirdim, sonra kocasından ayrıldı. 2 çocuğuyla yanıma geldi. Mahalledeki bütün halk bilir. Bunlardan 15 sene kazancımı esirgemedim. Belediye burada arsa dağıtıyordu. 125 lira verdim, arsa aldım. Evin bodrum katını ve birinci dairesini yaptım. Bunlar yanımdalar. Oğullarım, ‘Baba bu evi bacımıza ver. 2 tane yetim çocuğu var’ dediler. Tuttum evin tapusunu bunlara verdim. Evin 2. kat ve çatı katını yaptık. Kızıma, ‘Ben 1. katın kirasını alayım, sen de 2. katta otur’ dedim. Bunun hepsi tapuyu verene kadarmış. Buranın 2. ve çatı katını yaparken 17 bin lira kendi harcadı. 18 bin 500 TL ben harcadım. Tapuyu verdikten sonra bu kız bizi kapı önüne atmaya kalktı. Daha sonra ben bunları evden çıkardım ve tapu iptal davası açtım. 4 seneden beri mahkemede uğraşıyoruz” diye konuştu.
Tapu iptal davasını açınca kızının eşinin yanına döndüğünü belirten Maraşlı, “Ben 3 seneden beri yalnız yaşıyorum. Hal böyleyken davada onların lehine karar verdiler. Davayı temyize götürdüm. Temyiz kararı çıkmadan bu yağmurda icra ile benim eşyalarımı sokağa attılar. ‘Bana 3-5 gün müsaade edin’ dedim ama hiç müsaade etmeden eşyalarımı buraya attılar. Kızım bu evi satmayı düşünüyor. Sonra buradan gidecek. Eşyalarımla yağmurun altında kaldım, hiç gidecek yerim yok” ifadelerini kullandı. "Elimde çekiç ve mala ile aç kalarak, susuz kalarak bunları yetiştirdim ve memur yaptım" diyen Maraşlı, “Bu bana nasıl yapılıyor? İnsanda Allah korkusu yok mu? Bunu tüm dünya dinlesin. Hiçbir vatandaş evladına mal vermesin. Şu yağmurun altında ben nereye sığınayım?” ifadelerini kullandı.