Kayserigaz’dan Mutlu Kış Tarifi

Kayserigaz’dan Mutlu Kış Tarifi

Soğukların giderek kendini hissettirdiği bu günlerde, Kayserigaz yetkilileri sorunsuz bir kış geçirmek için vatandaşların baca temizliğine özen göstermesi gerektiğini söyledi.
Kayserigaz, abonelerinin sağlıklı ve sorunsuz bir kış geçirebilmeleri için tavsiyelerde bulunuyor. Kış günlerinin yaklaşmasıyla doğalgaz, kullanımına başlayan insanlara, bazı hazırlıkların yapılması konusunda hatırlatmalarda bulunan Kayserigaz, abonelerini mutlaka baca temizliği yaptırmaları konusunda uyardı. Baca temizliğinin önemine dikkat çeken Kayserigaz, küçük ama son derece gerekli olan bu işlemim başta insan hayatı olmak üzere, yakıt verimliliğinden ekonomiye kadar birçok avantajlara sahip olduğunu vurguladı. Geçmişe bakıldığında acı vakalarla karşılaşıldığını söyleyen Kayserigaz yetkilileri, düzenli olarak yapılan baca temizliğinin yakıt kullanıcılarına birçok yarar sağlayacağını belirtti.
Kayserigaz, zehirlenme, can kaybı ve bunlara ek olarak yakıt sarfiyatı gibi istenmeyen vakaların büyük ölçüde baca kaynaklı olduğunu belirtirken, zamanla dolan ya da içerisine kuş, taş, harç gibi cisimlerin düşmesiyle tıkanan bacalar, kullanıcılar üzerinde hayati risk oluşturduğunu ifade etti. Kayserigaz yetkilileri ayrıca yaptığı açıklamada, "Sessiz katil olarak adlandırılan karbonmonoksit gazı, zamanla işlevini yitirmiş olan bacalarda çıkacak yol bulamayarak hane içerisine sızıyor ve genelde uyku halinde yakaladığı insanlarda ciddi zehirlenmelere ve hatta bazen ölümlere yol açabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürmek adına, Kayserigaz baca temizliği konusunda hassasiyetle duruyor. Ek olarak, zamanla dolan bacaların yakıt sarfiyatına neden olarak ev ekonomisini olumsuz etkiliyor. İşlevini tam olarak yerine getirmeyen bacalar her yönden negatif sonuçlar taşıyor. Her yıl, kış aylarının başlamasından önce abonelerinin, yetkili birimlerce, baca temizliği yaptırması gerekiyor" dedi. Diğer yandan, kombi bakımının düzenli olarak her yıl yapılması, baca menfezlerinin sürekli açık tutulması, en küçük bir sorun halinde hafta sonu dahil 24 saat hizmet veren, Kayserigaz Acil 187 ekiplerinin aranması, Kayserigaz’ın belirtmiş olduğu diğer uyarılar arasında.