Kaza İhbari Yapıp Polise Molotof Attılar

Kaza İhbari Yapıp Polise Molotof Attılar

Adana’da, Kobani’yi bahane ederek eylem yapan grubun polis aracına molotof kokteyli ile yaptığı saldırıda 1 başkomiser yardımcısı ile 1 polis memuru yaralandı.
Alınan bilgiye göre, 155 Polis İmdat Hattı’na Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Süleyman Vahit Caddesi’nde trafik kazası ihbarı yapılması üzerine, korsan gösterilerin gerçekleştirildiği adrese trafik polislerinden önce Köprübaşı Polis Merkezi ekipleri yönlendirildi.
İçerisinde biri başkomiser yardımcısı 3 polis memurunun bulunduğu ekip aracı, bildirilen olay yerine geldi. Bu sırada arka sokaktan çıkan yaklaşık 15 kişilik grup ellerindeki molotof kokteyli ile polis aracına saldırdı. Saldırı sırasında alevler içerisinde kalan başkomiser yardımcısı Sadettin Yuvanç ve polis memuru Esat Kardaş meslektaşları tarafından yangın tüpüyle söndürüldü. El ve kollarından yaralanan polisler olay yerine çağrılan ambulanslarla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunmayan Yuvanç ile Kardaş burada yapılan müdahalenin ardından Seyhan Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapattı. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.