Kaza Yapan Ambulanstaki Sağlık Görevlilerine Darp İddiasi

Kaza Yapan Ambulanstaki Sağlık Görevlilerine Darp İddiasi

Muğla’da bir vakaya gitmek üzere yola çıkan ambulans ile bir aracın çarpışmasıyla meydana gelen kaza sonrası 3 sağlık personelinin diğer aracın sürücüsü tarafından darp edildiği ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, bir vakaya gitmek için yola çıkan Gökova 112 Acil Servis ekibine ait araç, Muğla istikametinden gelmekte olan 67 KY 070 plakalı araç ile çarpıştı. Kaza sonrası 112 ekibinde görevli Yusuf Uçar, Şenol Çoban ve Sultan İçel’in şoka giren vatandaşa sağlık müdahalesi yaptığı esnada kazazedenin eşi tarafından darp edildikleri ileri sürüldü. Akyaka Jandarma Komutanlığı ekiplerinin müdahale ettiği olayda 3 sağlık görevlisi, kazazedenin eşinden şikayetçi oldu. Kazaya karışan araç sürücüsü de 112 ekiplerinden şikayetçi olurken, sağlık personeli Yusuf Çınar yüzünde darp izlerinin bulunması nedeniyle rapor aldı.
Muğla Sağlık-Sen Şubesi ise, sağlıkçılara yapılan şiddeti kınadı. Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanvekili İsmail Zengin, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları gittikçe toplumsal bir boyut aldı. Gökova 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunda vakaya giderken meydana gelen kaza sonrası araç şoförü tarafından ambulansımızda bulunan sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulayan kişiyi Muğla Sağlık-Sen ailesi olarak kınıyoruz. Şiddet uygulayan şahıs ile ilgili yasal sürecin takipçisi olacağız” dedi.