Kazada Hayatını Kaybeden İşçilerin Cenazeleri Adli Tıp’tan Alındı

Kazada Hayatını Kaybeden İşçilerin Cenazeleri Adli Tıp’tan Alındı

Bahçelievler’de, asfalt çalışması yaptıkları sırada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 işçinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.
E-5 Karayolu Bahçelievler yan yol Edirne istikametinde saat 01.30 sıralarında sürücüsünün aşırı hız yaptığı iddia edilen otomobil asfalt çalışması yapan kamyona arkadan çarpmıştı. Çarpma sonucu kamyonun arkasında bulunan 4 işçi, otomobil ile kamyon arasında sıkışarak ağır yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen 2 işçi hayatını kaybetmişti. Yasin Özer (36) ve Nurettin Aykalkan’ın (63) cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından işçilerin cenazeleri ailelerine teslim edildi.
Olayı telefondan öğrendiklerini belirten Yasin Özer’in eniştesi Yasin Taylan bunun basit bir kaza olmadığını savunarak, “Olayı biz sabah telefonla öğrendik Bahçelievler’de taşeron bir firmada yol çalışması yaparken alkollü bir sürücünün işçilerin arasına dalmasıyla bu kaza meydana gelmiş. Cenazeyi yarın defnedeceğiz. Bu da Türkiye’de ki taşeron sistemini tekrar gündeme getiriyor. Bu kaza basit bir kaza değil. Türkiye gerçeğini ortaya koyuyor. Sürücü kaçmış aracı bırakıp ama muhtemelen yakalanır” dedi.
Nurettin Aykalkan’ın kardeşi Cengiz Aykalkan ise kardeşinin belediyeden emekli olduğunu belirterek, “Yolda asfalt işi yapıyorlardı. Cenaze yarın Esenyurt’ta olacak” diye konuştu.
Hayatını kaybeden işçilerden Yasin Özer’in cenazesi Sultangazi Merkez Camii’nde, Cengiz Aykalkan’ın cenazesi ise Esenyurt Hz. Ömer Camii’nde yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.