Kazakistan Ve Türkiye Dostluğu Konseri

Kazakistan Ve Türkiye Dostluğu Konseri

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konseri’ne ilgi yoğun oldu.
Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası, Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Türk Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından ortaklaşa düzenlenen konserde geleneksel Türk ve Kazak müzikleri icra edildi. Türkiye ve Kazakistan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesinin amaçlandığı konser programında, Kazakistan’ın ünlü solistleri ve dans toplulukları yer aldı. Kazakistanlı ünlü sanatçı Bibigül Tölegenova’nın sahne aldığı orkestranın şefliğini ise, Zhudebayev Arman yaptı.
Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen konseri izlemek için salonda hazır bulundu. Konser öncesi konuşmalarda Kazakistan ile Türkiye arasındaki dostluğu pekiştiren Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’na ve Vali Tuna’ya teşekkürlerini ileten Kazakistan ekibi, bu tür organizasyonların devam etmesi yönünde ellerinden gelen katkıları yapacaklarını belirtti. Konser konuşmaların ardından Zhudebayev Arman’ın yönetimi ile başlayarak izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Konser sonrası katkıda bulunanlara çiçek takdim edildi.