Kazara Ölüme 6 Yıl Hapis İstendi

Kazara Ölüme 6 Yıl Hapis İstendi

Adana’da, av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu bir kişinin ölümüne neden olduğu ileri sürülün sanık hakkında 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Olay, 1 Temmuz 2014 tarihinde merkez Seyhan ilçesinin Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi’nde meydana geldi. Mehmet K. (37) kiraladığı otomobille 4 arkadaşını da yanına alarak Mersin’e gitti. Mersin’de denize giren 5 arkadaş daha sonra Adana’ya döndü. Bir dönerciye girerek yemek yiyen arkadaşlar daha sonra araca döndü. Bu sırada Mehmet K., kendisine ait av tüfeğini göstermek istediği sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalarla ağır yaralanan Muhammed Başıbüyük (18), kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Başıbüyük’ün ölümüne neden olan Mehmet K. ise çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Mehmet K. savunmasında olayın kazayla olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Olaydan kısa süre önce tüfeği satın aldım. Bir dönercide oturduğumuz sırada tüfek aldığımı arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarım da tüfeği alıp Seyhan Baraj Gölü civarında ateş etmemizi istedi. Bunun üzerine eve gidip tüfeği alıp geldim. Otomobile bindiğimiz sırada Muhammed Başıböyük ile Ö.A. isimli arkadaşım tüfeğe bakmak istediler. Ben de tüfeği kutusundan çıkardım emniyetini kontrol ediyordum. Ö.A. tüfeğe bakmak için elini uzatınca geri çektim. Bu sırada tüfek ateş aldı. Muhammed yaralanınca ambulans geç kalır diye kendi aracımızla özel bir tıp merkezine gittik. Olayın korkusuyla araçla karpuzcular haline kaçtım, daha sonra da polisi arayıp teslim oldum. Pişmanım."
Olayla ilgili iddianamesini tamamlayan cumhuriyet savcısı, Mehmet K. hakkında ’Taksirle ölüme neden’ olma suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mehmet K.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.