Kazaya giderken kaza yaptı!

Kazaya giderken kaza yaptı!
Ankara’nın Kazan ilçesinde 6 kişinin yaralandığı trafik kazasına müdahale etmek için giden 112 ambulansı kaza yaptı. Kazada ambulans sürücüsü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kazan-Ankara yolunun 29. kilometresinde Ankara Üniversitesi (AÜ) Veterinerlik Fakültesi Üretme Çiftliği yakınlarında ‘U’ dönüşü yapmak isteyen Yusuf Sakalsız’ın kullandığı 81 AY 568 plakalı kamyon ile Bekir Özdemir’in kullandığı 06 FB 635 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ile otomobilde bulunan aynı aileden Sümeyye, Firdevs, Bekirhan, Ömer Kaan ve Ömer Faruk Özdemir yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada yaralananlara müdahale etmek için Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nden yola çıkan Yakup Basut’un kullandığı 06 DP 9149 plakalı 112 ambulansı, kaza yerine 2 kilometre kala önünde seyreden Mahir Taşkın’ın kullandığı 06 MOE 28 plakalı otomobilin ani fren yapması sonucu araca arkadan çarptı. Kazada ambulans sürücüsü Yakup Basut yaralandı. Yaralı ambulans şoförü, kaza yerine gelen başka bir 112 ambulansı ile Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Ambulansın çarptığı Mahir Taşkın’ın Kızılcahamam’da kasaplık yaptığı ve Seyranbağları’ndaki dünürlerinin yemek davetine katılmak için Ankara’ya gittiği öğrenildi. Mahir Taşkın, seyir halindeyken ‘U’ dönüşü yapan bir otomobilin aniden yola çıktığını ve ona çarpmamak için ani fren yapmak zorunda kaldığını belirterek, arkadan gelen ambulansın da kendisine çarptığını söyledi.

Kazalarla ilgili soruşturma devam ediyor.