Kbt’ye Tam Not

Kbt’ye Tam Not

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), iki perdelik bir oyun olan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”ı sahneledi.
Kepez Belediye Tiyatrosu, (KBT) Haldun Taner’in 1964 yılında yazdığı, 2. Meşrutiyet’ten 1960’lı yılların sonuna kadar olan bir zaman diliminde, Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri iki perde halinde anlatan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyununu sergiledi.
Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikayelerini Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde anlatıldığı oyunun yönetmenliğini Abdullah Sürekli, yardımcı yönetmenliğini ise Doğan Korkmaz yaparken, İstanbul’da aynı mahallede doğmuş, aynı okula gitmiş, yaşamları boyunca yolları hep bir yerlerde, bir şekilde kesişecek, hayat koşulları gibi yaşama bakış açıları da farklı olan iki çocukluk arkadaşının çevresinde yaşanan olaylar döngüsünün anlatıldığı oyunun reji asistanlığını Derya Bütev, ışık tasarımını Murat Çetinkaya, ses ve ışık efektini Mustafa Uçak, müziklerini ise Sonay Yener yapıyor.
Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Abdullah Sürekli, İpek Örgücüler, Fatih Özseçen, Mustafa Samanlı, Hüseyin Yorgancı, Hatice Yalav, Seçkin Güner, Emre İnal, Bilgen Genç, Doğan Korkmaz, Emre Sürekli, Semagül Demir, Demet Güngör, Hakim Tanhan ve Sonay Yener’in rol aldığı oyun, seyirciler tarafından ayakta alkışladı.