Kck Davasının Başka İllere Taşınması Cizre’de Protesto Edildi

Kck Davasının Başka İllere Taşınması Cizre’de Protesto Edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet yürüten 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 37 kişinin yargılandığı KCK davasının güvenlik gerekçesi ile başka illere taşınmasını protesto etti.
KCK davasından tutuklanan ve güvenlik gerekçesi ile dosyaları Malatya ve Elazığ’a taşınan tutukluların durumlarına dikkat çekmek için Cizre’de Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) öncülüğünde bir araya gelen tutuklu yakınları STK temsilcileri, düzenledikleri basın açıklaması ile kararı protesto etti.
Cizre Kaymakamlığı önünde TUHAD-FED öncülüğünde yapılan basın açıklamasına HDP, DBP, İHD, MEYA-DER, KESK, DİSK, KURDİ-DER, MEM u ZİN Kültür Merkezi, GÖÇ-DER, Şırnak Barosu, Şırnak tabipler Odası, MAZLUM-DER Barış Anneleri Meclisi, Botan Din-Der, TMMOB yöneticileri ve Bişeng Sağlık Merkezi çalışanları ile çok sayıda tutuklu yakını katıldı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Şırnak Şubesi üyesi Abdulkerim Pusat, "Cizre, Silopi ve İdil’de tutuklanan siyasetçiler bırakın serbest bırakılmayı bir yıldan fazladır duruşmaya dahi çıkarılmamış, dosyaları Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Ankara arasında gidip gelmiş, en sonunda da son mahkemede dava güvenlik gerekçesiyle Malatya ve Elazığ’a taşınmıştır. Bu yaklaşımın hukukla, insan haklarıyla, vicdanla hiçbir alakası yoktur. Bu tamamen siyasi bir cezalandırmadır. Yıllardır suçsuz bir şekilde cezaevlerinde adeta rehin olarak tutulan Kürt siyasetçilere karşı uygulanan bu hukuksuz uygulama derhal ortadan kaldırılmalı ve tüm siyasi tutsaklar bırakılmalıdır. Artık cezaevlerinden tabutların çıkmasını kimse istemiyor. Tüm hasta tutsaklar bir an önce bırakılmalıdır. Bunun çözüm sürecine de olumlu bir hava katacağına inancındayız. Cizre’deki sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler olarak cezaevlerinde tek bir siyasi tutsak kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ve ailelerle dayanışma içinde olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.