Keçiörenli Çocuklardan Sonbahara Merhaba

Keçiörenli Çocuklardan Sonbahara Merhaba

Çocuklara yeteneklerini keşfetme, geliştirme ve kendini ifade etme imkanı sunan Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ile birlikte ’Sonbahara Merhaba’ etkinliği gerçekleştirdi.
Bağlum Çalseki köyündeki Doğal Yaşam Atölyeleri Uygulama Alanı’nda düzenlenen ’Sonbahara Merhaba’ etkinliği ile çocuklar, ilginç, eğlenceli, doğa ile iç içe, keyifli ve eğitici bir zaman dilimi yaşadılar. Böceklerin dünyasına gizemli bir giriş yapan sunum ile başlayan etkinlikte çocuklar, böceklerin ekolojik dengedeki yeri, ne yedikleri ve ne yaptıkları konusunda ilginç bilgiler öğrendiler. Böcek korkularını yenerek canlı bir elma kurdunu ellerine alıp yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar, ellerindeki aparatlarla çevrede böcek avına da çıktılar.
Etkinliğin ikinci ayağında muhteşem iki tadın nasıl yapıldığını öğrenen çocuklar, tüm malzemelerini elleriyle hazırladıkları turşularını kurarak nefis bir kumpir hazırlama macerasına giriştiler. Hazırladıkları kumpirleri yiyen çocuklar, ayrıca şehir hayatında bulamadıkları bir imkanı da yakalayarak dalından elma koparıp yemenin zevkini yaşadılar. Yeşil ile buluşan çocuklar, etkinlikten oldukça memnun ayrıldılar.
Çocukların doğal hayatı tanımalarına yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Çocuklarımız şehir hayatında doğayı fazla tanımıyorlar. Çevresi ile barışık, yeşile duyarlı nesiller yetiştirmek ve onların doğal yaşamda bulunan canlıları tanımalarına olanak sağlamak için bu tarz etkinlikleri yapmayı sürdüreceğiz” dedi.