Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kadir Topbaş'a eleştiri

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kadir Topbaş'a eleştiri

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, İstanbul'da dün yaşanan sağanak yağış nedeniyle oluşan su baskınlarına değindi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TOPBAŞ'A TAŞ

" Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u 29 Mayıs 1453'te fethetti. Osmanlı devletini bir imparatorluğa dönüştürdü. Zeki çalışkan bilime önem veren birisiydi. O tarih ve felsefeye de önem verirdi. Özel kütüphanesi vardı. Latince Arapça Yunanca kitaplar vardı. Avni mahlasıyla şiir yazardı. Bellini'yi İtalya'dan getirtip eserler yaptırdı. Ali Kuşçu matematik ve astronomi bilginiydi. İstanbul'da kalmasını istedi. Bilgi üretmesini istedi. 500'ün üzerinde mimari esere imza attı Fatih Sultan Mehmet. Yaratıcı bir zekaya sahipti. Gemileri karadan denize indirdi. Olağanüstü zeki ve bir devleti imparatorluğa dönüştürdü."

"O ZEKA İLE ARABALARI DENİZDE YÜRÜTÜYORLAR"



Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti;

"30 yıldır yönetilen bir İstanbul. Yeni İstanbul'da Fatih'ten daha zeki birisi var. Çünkü otomobili denizde yürütüyor. Merak ediytorsunuz kim değil mi? Dün İstanbul'da çekilen bir fotoğraf bu arkadaşlar. Biliyorsunuz yürütme konusunda çok başarılı. Bu aynı zamanda Kanal İstanbul'dan söz ediyordu. Aslında onun fotoğrafı da var. Buyurun size Kanal İstanbul. (Elinde İstanbul'da yaşanılan selden başka bir fotoğraf gösterdi) Bunlar İstanbul'u rant merkezi haline getirdiler, yağmaladılar. Bu hale getirdiler. "