Kemalpaşa Kentsel Dönüşümde 2015’e Odaklandı

Kemalpaşa Kentsel Dönüşümde 2015’e Odaklandı

Türkiye’nin genelinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ’kentsel dönüşüm’ konusunda başlayan çalışmalar Kemalpaşa’da hız kesmeden sürüyor. İlçenin daha planlı ve daha yaşanabilir bir kent olması için çalıştıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri’nde 80 hektarlık bir alan için kentsel dönüşüm planlaması yapıldığı bilgisini verdi.
Yaklaşık iki yıl önce yürürlüğe giren 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile Türkiye genelinde kentsel dönüşüm faaliyetleri başlarken; yerel yönetimler hazırladıkları planlara uygun olarak kentleri yeniden inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’ye kentsel dönüşüm konusunda örnek bir ilçe olmak için çalıştıklarını kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yerinde ve sağlıklı dönüşüm yapmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda vatandaşlarla hem bayramlaşmak hem de süreç hakkında bilgi vermek için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Uğurlu, "Biz, kentsel dönüşümü vatandaşımızın rızasını alarak yerinde ve bilimsel verilere uygun olarak yeniden inşa etmeyi hedefledik. Bu doğrultuda başlattığımız çalışmalar, Kemalpaşa Belediyesi 2015-2019 Stratejik Planı’nda detaylı şekilde yer aldı. Kentsel dönüşüm noktasında ilçemizde sağlıklı bir yapılaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. İlgili mevzuatlar çerçevesinde her türlü hazırlığı yaptıklarını aktaran Başkan Uğurlu, "Burada aynı zamanda kamu-özel sektör işbirliğinin de en güzel örneğini vereceğimize inanıyoruz. Düşüncemiz, belediyemizin koordinatörlüğünde bu işi en kısa sürede tamamlamak. Fen İşleri ile Plan ve Proje Müdürlüklerimiz bu konuyla ilgili gerekli teknik çalışmaları yürütürken; biz de vatandaşımıza dönüşümün nasıl olacağına ilişkin bilgileri paylaşıyoruz" ifadesinde bulundu.
SORU İŞARETİ KALMASIN
Kentsel dönüşümün nasıl olacağına ilişkin vatandaşın birçok sorusu olduğunun altını çizen Başkan Uğurlu, "Konuyla ilgili olarak insanlarımızın aklına takılan birçok noktanın olması son derece doğal. Biz bunu anlayışla karşılıyoruz. Bu yüzden de ziyaret ettiğimiz her yerde ya da misafir ağırladığımız her ortamda vatandaşlarımıza konuyu detaylı şekilde anlatıyoruz. Böylece insanlarımız nasıl bir Kemalpaşa istediğimizi; nasıl bir kent vizyonu çizdiğimizi anlıyor. Hal böyle olunca da geri dönüşler de olumlu oluyor" şeklinde konuştu.
80 HEKTARLIK DÖNÜŞÜM
Kemalpaşa’da başlattıkları çalışmalar doğrultusunda Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri’nin güney yamaçlarında bir dönüşüm yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada yaklaşık 80 hektarlık bir alanda kamu-özel sektör çalışmasıyla bir kentsel dönüşüm yapacağız. Konuyla ilgili olarak hem Ankara’da hem de buradaki ilgili kişi ve kurumlarla sık sık görüşüyoruz. Biz hızlı ve gerçekçi bir yaklaşımla süreci götüreceğiz. Vatandaşı mağdur etmeden, kimseyi üzüp gücendirmeden bu dönüşü sağlayacağız. Gelecek yıl buradaki çalışmalarımızı başlatmayı planlıyoruz."