Kemerhisar’da İşsizlik Sıfırlanacak

Kemerhisar’da İşsizlik Sıfırlanacak

Kemerhisar Belediye Başkanı ve Tyana Yerel Yönetim Teorisyeni Beytullah Kirazcı, inşa edilen belediyecilik anlayışının meyvelerini vermeye başladığını, emeğin işverenle buluştuğunu ifade etti.
Göreve geleli 5 buçuk ay olmasına rağmen aralıksız çalışmalar sergileyen Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kemerhisar’da istihdam sorunu için belediye bünyesinde insan kaynakları birimi kurdu.
30 Mart 2014 seçimleri öncesi verdiği vaatleri arasında bulunan işsizliğe karşı sıfır tolerans projesi hayat buldu.
Belediye bünyesinde kurulan insan kaynakları birimi, yoğun Ar-Ge çalışması yaparak, işsizleri tespit etti. Bununla birlikte Kemerhisar, Bor, Niğde’de tüm fabrikaların İnsan Kaynakları birimi ile ilişki kurularak, istenilen istihdam noktalarında, kişiler yönlendirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Beytullah Kirazcı; “Geleneksel yerel yönetim anlayışında gayri-resmi olarak iş ve işçi bulma durumu hep yaşanıyordu. Zaman kaybı dışında, amatörce yapılan bu sorumluluk, gerçek anlamda işçi ile üreticiyi buluşturmadı. Göreve geldiğimiz günden beride iş konusunda yoğun talepler yaşanmasından dolayı, Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nde “birliktelikçilik” kavramının gereksinimi olarak İnsan Kaynakları birimini kurduk. Sorumlu Belediye Meclis Üyesi tarafından koordine edilerek çalışan bu birim, hem zaman kaybının önüne geçti, hem de fabrika, atölye gibi kuruluşların ilk sıcak temas noktası haline geldi. Hedefimiz Kemerhisar’da yılsonu itibariyle işgücünde sıfır işsizliktir. Bunu yapacak gücümüz ve planlamamız vardır. Nitelikli, özgün işgücüne ihtiyaç olan üreticiler varsa, Kemerhisar Belediyesi olarak bu konuda sağlıklı alternatifler sunmaya hazırız. Elimizde bulunan taleplerin büyük bir kısmını 2 ay gibi sürede erittik. Sadece işe yerleştirmekle kalmayıp, gerçekleşen istihdamın işçi ve işveren açısından faydalı olup olmadığını takip ediyoruz. Sorunlar oluştuğu an, gerektiğinde rotasyon gücümüzü de kullanıyoruz. Elbette bu birimimiz şimdilik Kemerhisarlılara hizmet veriyor. Amacımızda Kemerhisarlılara bu hizmeti verirken, emekçinin üretimden gelen gücünün Kemerhisar’da kalmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
Yıl sonu itibariyle bu çalışma yönteminin verisel değerlerini alacaklarını ve oluşturdukları yerel yönetim teorisinin temelleri arasında yer alacağını ifade etti.