Kent Gönüllüleri Avrupa’ya Açıldı

Kent Gönüllüleri Avrupa’ya Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yurtdışı gezisi ile ödüllendirdiği Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı öğrencileri, Orta Avrupa gezisi ile farklı kültürleri keşfetme imkanı buldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden olan ve BURFAŞ tarafından koordine edilen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın başarılı gençleri, yurtdışı gezisini tamamlayıp Bursa’ya döndü. Bir hafta süren gezide, gençler, Budapeşte, Viyana, Prag, Bratislava ve Belgrad gibi Avrupa’nın önemli şehirlerini gezdi. Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın en başarılı 24 öğrencisi, Avrupa’nın tarihi ve kültürel mekanlarını görme imkanı buldu. Öğrencilerin ufkunda yeni bir pencere açan gezi, gençlere eğlenceli bir eğitim imkanı sundu.
Viyana’daki opera binasından müzeler bölgesine, Budapeşte’de Estergon’dan (Esztergom), Mathias Katedrali’ne kadar birçok mekanı gezen gençler, şehirlerin köklü kültürel ve tarihi yapısını da yakından inceledi. Prag’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı, St. Vitus Katedrali ve Eskişehir Meydanı’nı gezen heyet, Avrupa’yı yakından tanıdı.Plevne’de Avrupa’nın en büyük ikinci nehir havzasına sahip olan Tuna Nehri’ni tekneyle gezen gençler, Balkanları farklı bir açıdan gördü.