Kent Konseyi Buldan Ve Güney’de Toplandı

Kent Konseyi Buldan Ve Güney’de Toplandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçelerde yapılanma hedefi ile başlattığı ziyaretler kapsamında Buldan ve Güney ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Büyükşehir ile birlikte ilçelerde de yapılanmak için başladığı ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, yeni oluşan Meclis yönetimleri ile birlikte düzenlenen Buldan ve Güney ilçe ziyaretlerine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, Çocuk Meclisi Başkanı Enes Can Yücel ve Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Güney ilçesini ziyaret eden Kent Konseyi heyeti, Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın da yer aldığı bir toplantı düzenledi. Heyet, Buldan ilçesi ziyaretinde ise Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Şenözen, Buldan İlçe Garnizon Komutanı Hüseyin Koç, Buldan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tolun ve Buldan Kent Konseyi Başkanı Meryem Salman ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, yoğun katılımın olduğu toplantılarda, Kent Konseyi’nin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Değirmenci, "Kent Konseyi, kent bilincinin gelişmesi, hemşehrilik hukukunun artması, yerel yönetimlere katılma, saydamlık, şeffaflık, sürdürülebilir kalkınmanın devamını sağlamak, çevre duyarlılığını geliştirmek, sosyal dayanışmayı sağlamak ve bu şehrin yönetiminde insanların, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, engellisi ile söz sahibi olmasıdır" dedi. Kent Konseyi’nin oluşumunda sivil toplum kuruluşlarının çok büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Değirmenci, "Yöredeki kaymakamlığın, belediyenin, üniversitenin, muhtarların, derneklerin ve siyasi partilerin kent konseylerinin içinde yer alması gerekmektedir. Kent Konseyini diğer derneklerden ayıran en belirgin özelliği ise, oluşan görüşlerin o şehirdeki Belediye Meclisleri tarafından karar haline getirilmesi gibi bir avantajı var" diye konuştu.