Kentsel dönüşüme tam not

Kentsel dönüşüme tam not
Belediye Meclis Salonu'nda İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası’ndan temsilcilerle bir araya gelen Başkan Dündar, uygulama aşamasına gelen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Osmangazi Belediyesi’nin güçlü bir kurumsal yapıya sahip olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Bu güçlü kurumsal yapı, beraberinde beklentileri de yükseltiyor. Bugün Osmangazi’de şehircilik adına çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sahip olduğu sosyal donatı alanları ve özgün mimarisiyle örnek bir proje. Hayata geçirdiğimizde, sadece o bölgenin değil, bütün Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek bir proje” diye konuştu.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin dışında 10 farklı hedef bölge belirleyerek Kentsel Dönüşüm çalışması yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bütün şehri ilgilendiren projeler belediyelerin tek başına yapacağı işler değil. Bunu sizler gibi ilgili meslek odaları ve STK’larla birlikte gerçekleştirelim istiyoruz” diye konuştu.

Şehirlerin yaşayan birer canlı organizma olduğunu, eğer müdahale edilmezse kendi başına büyüyüp gittiğini belirten Dündar, “Bizler, Soğanlı gibi doğru projelerle bu işe müdahale etmezsek, gelecekte de bu gün karşı karşıya olduğumuz sıkıntıları yaşamaya devam ederiz. Eğer Soğanlı gibi iyi hazırlanmış projelerle buna müdahale edebilirsek, bundan sonra çarpık ve plansız yapılaşmadan kaynaklanan sorunların da önüne geçip, modern ve yaşanabilir kentler inşa etmiş oluruz” dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki bilgilendirme toplantısına katılan meslek odalarının temsilcileri de, Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan projenin, son dönemde gördükleri örnek projelerden biri olduğunu söyleyerek başkan Dündar’ı kutladılar. Proje hakkında görüşlerini ifade eden oda temsilcileri, “Bizler, uygulanabilir, şehrin kimliğine uyan projeler görmek istiyoruz. Bu noktada, Soğanlı kentsel Dönüşüm Projesinin, son derece başarılı bir proje olduğunu söylemeliyiz. Mimarisi, sahip olduğu sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir proje gördük. Osmangazi Belediyesi’ni bu örnek çalışmasından dolayı kutluyoruz” dedi.