Kentsel dönüşüme teşvik

Kentsel dönüşüme teşvik
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizm tesislerine olduğu gibi kentsel dönüşüm yapacak sitelere de destek vereceklerini söyledi.
Son lodosla Bursa’nın büyük bir imtihan atlattığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Lodosla iyi bir testten geçmiş olduk. Bursa’daki bütün tesisleri inceliyoruz. Lodosun verdiği tahribata göre toparlanmaya çalışıyoruz. Ama böyle bir sıkıntıya ne kadar hazırlıklı olduğumuzu görmüş olduk. Bursaray sadece pazartesi günü çalışmadı. Şu anda Arabayatağı'na kadar çalışıyor. Vincin devrilmesinden dolayı delinen yolu da dün itibariyle hallettik. Başta stadyum olmak üzere bütün bölgeler fırtına testine tabi oldu. Lüzumsuz tabelaların dikilmemesi gerektiği ortaya çıktı. Yüzlerce çatı uçtu. Burada insanlar ölebilirdi. Buna göre artık herkesin tedbirini alması gerekiyor. Çok kuvvetli yağış ve kar da yağabiliyor” diye konuştu.

“BELEDİYE OLARAK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TEŞVİK EDECEĞİZ”


Bursa’da her sene lodos olduğunu ifade eden Altepe, deprem için de bir an önce tedbir alınması gerektiğini söyledi. Lodosun hızının tahmin edilebildiğini, ama depremin edilemediğini hatırlatan Altepe, “Dönüşüm bir an önce olmalı. Herkes binasını yenilemeli. Yakın zamanda Orhaneli yolunda 180 daire için 0.50 emsal artışı verdik. Turizm tesislerine bunu veriyorsak, kentsel dönüşüm yapanlara da 0.50 emsal artışı verebiliriz. İlk depremde yıkılacak binaların yenilenmesi bizim için acil. Bursa’daki binaların yüzde 15’i büyük risk altında. Bu bölgelerde acilen gerekli adımların atılması gerekiyor. Belediye ve yerel yönetimler olarak turizm tesislerine nasıl katkı sağlıyorsak, kentsel dönüşüm yapacak olanlara, sitelere de bu desteği vereceğiz. İlk uygulamaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Halkımızın kendi sıkıntılarına sahip çıkıp adım atması gerekiyor. 0,50 emsal artışı yeterli olmayabilir. Ama site sahipleri de fedakarlık yapacak. Öncelikle sağlıklı konutlar yapılması lazım” diye konuştu.

Yola en çok önem veren belediye olduklarını ifade eden Altepe, “Son 3 ayda 60 bina kamulaştırdık. Şehir merkezinde yıkım yapıyoruz. 700 bina yıkarak cadde açan belediye hiçbir yerde yok. İvazpaşa ve Mollafenari arasında yol yoktu. 36 bina yıkılıyor. Yakında yol açılacak. Yeni yollar açıyoruz. Güney çevre yolu bizim en çok heyecan duyduğumuz projeydi. Değişik şüphelerden dolayı onaylanmadı. Teleferik’e uluşmak için Çiçek Caddesi Piremir Mahallesi'nde geçilmesin diyoruz. Dünyanın her yerinde göllerin kenarından viyadük geçiyor. Dağların eteğinden yollar geçiyor. Bizde de olması gerekiyor. Çalışma devam ediyor. Onayı aldığımız gibi başlayacağız” diye konuştu.