Kentsel Dönüşümle Emisyon Azalacak

Kentsel Dönüşümle Emisyon Azalacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 43 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltmayı hedefliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kentsel dönüşümle birlikte yaklaşık 6,5 milyon konutun yeniden yapılandırılmasının planlandığı ve 2023 yılına kadar mevcut bina stoğunun yüzde 30’unun yenileneceğinin öngörüldüğü ifade edildi. Yeni konutlarda yapılan yalıtımlar sayesinde yaklaşık yüzde 40 oranında enerji tasarrufunun planlandığı kaydedilen açıklamada, bu sayede 2012-2013 yılları arasında kentsel dönüşüm faaliyetleri sonucu toplam sera gazı emisyon azaltımının 42.7 milyon ton karbondioksit eşdeğeri olmasının beklendiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm planlamalarında, iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının azaltılması ile enerji verimliliğinin sağlanması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve sera gazı emisyonu yutak alanlarının artırılmasına önem ve öncelik verdiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelecekte sadece afete dayanıklı şehirlerin olmayacağını aynı zamanda çevrenin korunduğu, planlı ve sağlıklı bir altyapısı olan şehirler olmasını planlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekonomik kalkınmanın sağlandığı ve vatandaşların yaşam kalitelerinin yükseltildiği şehirlerin oluşturulması için çalışmalarına devam ediyor.”