KEPÇE YIKMAYA GELDİ ESNAF İZİN VERMEDİ

KEPÇE YIKMAYA GELDİ ESNAF İZİN VERMEDİ

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan kentin en işlek sokağı Kafeler Sokağı’nın yıkımı için, Büyükşehir Belediyesi şafak operasyonu düzenledi. Sabah saat 04.00’da düzenlenen operasyona tepki gösteren çevre esnafı, iş makinelerinin sokağa girmesine izin vermedi. Esnaf, kendi elleri ile dükkanlarının önündeki çardakları yıktı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleri ile birlikte sabah saat 04.00’da Kafeler Sokağı’na geldi. Çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu yıkımı haber alan iş yeri sahipleri Kafeler Sokağı’na koştu. Kafeler Sokağı’na çıkan 3 tarafa da güvenlik gerekçesiyle polis ekipleri yerleştirildi.
Dükkanlarının önünde bekleyen esnaf, iş makinelerinin sokağa girmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Çevre esnafı ile belediye ekipleri arasında bir süre gerginlik yaşandı. İş makinelerinin sokağa girememesinin ardından olay yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ile bir grup partili geldi.
Yıkım öncesi açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, bugün Diyarbakır adına güzel bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Kışanak, "Herkesin sorun olarak gördüğü, kangrendir dediği sokağı esnafla el ele vererek çözüyoruz bugün. Ben öncelikle buradaki esnafa ayrı ayrı teşekkür ederim. Kendileri ile yaklaşık 1 aydır görüşüyorduk. Her biriyle ayrı ayrı konuştuk. Hepsi ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Bugün burada esnaf arkadaşların katılımıyla kentimize yakışmayan çirkin görüntünün kaldırılması yönünde karar aldık. Buradayız, bize ve belediyemize gerek kalmadan esnaf kendisi bu yapıları sonrada kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize yakışmayan bu yapıları söküyor. Kendilerinin katkıları ile kentimize yakışmayan bu çirkin görüntünün kaldırılması yönünde karar aldık. Bize ve belediyeye gerek kalmadan bu yapıları kamusal alana inşa edilmiş bu yapıları kendileri söküyorlar" dedi.
Konuşmaların ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve beraberindeki heyet sokaktan ayrıldı.
İş makinelerinin girmediği sokakta esnaf, içindeki eşyaları aldıktan sonra dükkanlarının önünde bulunan çardak ve yapıları yıktı.
Polislerin bölgede bekleyişi devam ediyor.