Kepez’de Tapu Sevinci

Kepez’de Tapu Sevinci

Kepez Belediyesi, 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümüyle birlikte 2B alanları dışında kalan belediye ait parsellerde, gecekondusu bulunan hak sahiplerine tapularını verme işlemlerini sürdürüyor.
Dosya toplama işlemleri tamamlanan, Encümen kararı çıkan Erenköy Mahallesi’nde 18, Çamlıbel Mahallesi’nde 692, Esentepe Mahallesi’nde 120 ve Göçerler Mahallesi’nde 13 olmak üzere toplamda 843 hak sahibine tapu tahsisi yapıldı. Yine bu 4 mahallede 127 adet belediye hissesi satışı gerçekleştirildi. Ayrıca 4 mahallede 660 kişiye ait dosyaların incelenmesi ise devam ediyor. Bu hak sahiplerinin işlemleri bittiğinde 4 mahallede 1503 kişiye tapu tahsisi yapılmış olacak. Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Kütükçü mahallelerinde ise hazineden belediyeye devri yapılan parseller içerisindeki, gecekondu sahiplerine tapu tahsisi yapılabilmesi için de dosya toplama işlemleri sürüyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada, hükümetle el ele vererek Kepez’de kangrenleşen mülkiyetle ve özellikle 2B problemini çözdüklerinin altın çizdi. Başkan Tütüncü, “Menzil Siteleri’nin 27 yıldır devam eden mülkiyet problemini de çözdük. Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallerinin 30 yıldır süren mülkiyet sıkıntısını bitirdik. Antalya’nın kanayan yaralarından bir tanesi de Altınova’nın imar problemini çözme sözümüzü de tuttuk. Bölgede 18 uygulaması tamamlanan 1 kısmının imarlı tapularını hak sahiplerine verdik. Kepez’in hangi yerinde mülkiyet problemi varsa çözdük, çözmeye devam ediyoruz. 2B problemi 1981’den beri Antalya’nın en önemli yaralarından bir tanesiydi. Bu sorunu da çözme seçim vaadimizdi. Kepez’de artık 2B problemini Kepez’in tarihi karanlık sularına gömdük. Şimdi 2B’nin olduğu mahallelerde tapu sevinci yaşanıyor” dedi.
Başkan Hakan Tütüncü’nün birinci döneminde yaklaşık 18 bin hak sahibine tapu tahsisi yapıldığı belirtildi.