Kertenkele çocuğun feryadı

Kertenkele çocuğun feryadı

Doğuştan ichthosis hastası 5 yaşındaki Kazak Zhasulan Korganbek'in derisi bir kertenkelenin derisi gibi sertleşip, pul pul dökülüyor.

Başlangıçta sadece gövdesinde bulunan hastalık son günlerde ilerleyerek kulak ve yüzüne de sıçradı.

SOKAKTA ARKADAŞLARIYLA OYNAYAMIYOR

Özellikle Güneşli havada hastalık şiddetleniyor. Bu da Korganbek'in akranları gibi sokakta oynamasına engel oluyor. Korganbek'in çaresiz annesi oğlunun bir an önce tedavi olması için elinden geleni yapıyor. 26 yaşındaki bayan Korganbek, Kazakistanda medyanın yardımıyla bir bağış kampanyası düzenledi.

72 BİN LİRA BAĞIŞ TOPLANDI

Kampanyada şu ana kadar 72 bin lira toplandı. Anne oğlunun hastalığı için tek tedavi merkezi olan İsrail'deki hastaneye gitmek için gün sayıyor. Anne Korganbek: "Oğlumun kertenkele çocuk olarak anılmasını istemiyorum. Onun sağlığına bir an önce kavuşmasını istiyorum" dedi.

TEK ÇARE LAZER TEDAVİSİ

Doktorlar İsrail'deki hastenenin ichthosis hastalığı konusunda dünyanın en iyisi olduğunu, burada uygulanacak lazer tedavisiyle talihsiz Zhasulan Korganbek'in iyileşebileceğini açıkladı.

İchthys, yunanca'da balık anlamına geliyor. Bilim dünyası bu hastalığa yakalananın derisinin tıpkı balık pulu gibi döküldüğü için ichthosis olarak adlandırılmış.