Keşan’da Bal Üreticileri Birliği Kuruldu

Keşan’da Bal Üreticileri Birliği Kuruldu

Edirne’nin Keşan ilçesinde Bal Üreticileri Birliği kuruldu.
Kurulumu tamamlanan birlik, ilk genel kurulunu yaparken, birliğin sadece Keşan’da değil İpsala, Enez ve Meriç ilçelerinde de faaliyet göstereceği bildirildi. Hüseyin Kırım Başkanlığı’nda kurulan Birliğin ilk olağan genel kurulu, Eski İtfaiye Binası altındaki Birlik Binası’nda gerçekleştirildi. Bakanlık Temsilcileri Kenan Özdal ve Erol Üstünel gözetiminde gerçekleştirilen genel kurulun açılışını Birlik Kurucu Başkanı Kırım yaptı. Uzun uğraşlar sonucu birliği kurduklarını dile getiren Hüseyin Kırım, Genel Kurulun Birliğe hayırlı olmasını diledi.
17 kurucu üyenin katılabildiği seçimde yeterli çoğunluk sağlanmasının ardından Divan Heyeti seçimine geçildi. Verilen önerge doğrultusunda Divan Başkanlığı’na Mustafa Bayır, Başkan Yardımcılığına Ergün Meracı, Katip Üyeliklere ise Ali Ateş ve Özkan Yaman getirildi.
Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
Kuruluş Bütçesi ile ilgili görüşmelerin yapılmasının ardından Bilanço Gelir Gider Tablosu da oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu’na oy birliği ile yetki verilmesinin ardından ise Birliğin faaliyetlerinde kullanılmak üzere İnternet Bağlantılı bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcı alınması da oy birliği ile kabul edilirken, diğer gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra ise gündeme sonradan verilen önerge doğrultusunda eklenen ’Birliğimiz bütçesinin Keşan ilçesi sınırları ile kalmayıp, gelen talepler doğrultusunda Enez, İpsala ve Meriç İlçelerini de içine alacak şekilde genişletilmesi ve birliğin adının Keşan, Enez, İpsala, Meriç Bal Üreticileri Birliği olarak değiştirilmesi’ gündem maddesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda birliğin adının ’Keşan, Enez, İpsala, Meriç Bal Üreticileri Birliği’ olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda daha sonra ise seçime geçildi. Tek liste olarak yapılan seçimde yeni yönetim kurulu Hüseyin Kırım, Cevdet Aslan, Ahmet Erkal, Mustafa Bayır, Ergün Aras; Denetim Kurulu ise Ergin Meracı, Özkan Yaman, Ahmet Değirmenci isimlerinden oluştu.