Kesimhanesi Kurban Bayramı’na Hazır

Kesimhanesi Kurban Bayramı’na Hazır

Tavşanlı Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla kesimhane hizmetlerinin bayramın 1. günü gerçekleştirileceğini duyurdu. Büyükbaş hayvanlar 150, küçükbaş hayvanlar ise 40 TL’den kesilecek. Ayrıca kurbanlarını Aşevi’ne bağışlamak isteyenlerden ücret alınmayacak.
Tavşanlı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda kurban kesimini belediye eliyle yaptırmak isteyen Tavşanlı halkı için çalışma başlattı. Belediye bu yılda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimlerini hijyenik ortamda gerçekleştirerek vatandaşlara yardımcı olmak istediğini duyurdu.
Belediye Başkanı Mustafa Güler, büyükbaş hayvanların 150 TL, küçükbaş hayvanların ise 40 TL’den kesileceğini bildirdi. Güler açıklamasında “ Kurban Bayramı münasebetiyle Belediyemiz tarafından bayramın birinci günü büyük baş ve küçükbaş olmak üzere Kurban kesim işlemleri yapılacaktır. Büyük baş kurban kesim ücreti 150, Küçükbaş kurban kesim ücreti ise 40 TL olarak belirlendi. Kurbanlarını Belediye bünyesinde kestirmek isteyen vatandaşlarımızın belediyemiz üçüncü katında bulunan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca kurbanlarını belediyemiz aşevine verecek hayırsever vatandaşlarımızın kurban kesimleri belediyemiz tarafından ücretsiz yapılacağı gibi hisseli kurban kesim işlemleri de gerçekleştirilecektir” dedi.
Hijyen noktasında sıkıntı yaşanmaması adına kesim yapacak kasapların da belediyeden yer tahsisi noktasında başvuru yapabileceklerini söyleyen Başkan Güler, müracaatlarında Zabıta Müdürlüğü’ne yapılmasını istedi.(İÖ-EFE)