Kesk’ten Işid Protestosu

Kesk’ten Işid Protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Manisa Şubeler Platformuna bağlı sendikalar, IŞİD tarafından 23 gündür kuşatma altında olan Kobani’ye ’Ayn el Arap’ destek amaçlı yürüyüş yaptı.
KESK öncülüğünde şube binası önünde başlayan yaklaşık 100 kişinin katıldığı yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atılarak IŞİD’in Kobani saldırıları protesto edildi. Manolya meydanına kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaparak tüm insanlığı Kobani’ye destek olmaya çağırdı.
Grup adına açıklamayı yapan KESK Manisa Şubesi Sekreteri Yaşar Güzel, “Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu’ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD başta Irak ve Suriye olmak üzere girdiği topraklara ölüm saçmaya devam ediyor. Bugün IŞİD denilen çete Kürt, Türkmen, Yezidi, Arap, Alevi binlerce insanı katlediyor, yaşam alanlarından koparıyor, insana yakışır yaşam haklarını ellerinden alıyor” dedi.
IŞİD tarafından günlerdir kuşatma altında olan Kobani’nin direndiğini belirten Güzel, “Kobani halkı bu katliamlara ve bu barbar çeteye 23 gündür direnerek sürdürdüğü bu insanlık direnişine tüm insanlığı çağırmaktadır. Emekçiler savaş politikalarından yana olamaz. Kobani’de ölüm kalım mücadelesi verenlerin katliamına sessiz kalamaz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.