Ketem, Barutçuoğlu Avm’de Stant Açtı

Ketem, Barutçuoğlu Avm’de Stant Açtı

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” kapsamında stant açtı.
Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Tanıma ve Teşhis Merkezi (KETEM), “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” nedeniyle Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde tanıtım standı açtı.
Açılan standı gezen Vali Şehmus Günaydın, erken teşhisin büyük önem taşıdığını belirterek, “İnsan hayatı için zor ve önemli bir hastalık için erken teşhis olduğunda ve düzenli tedavi olunduğunda risk oranı çok aza iniyor. Sağlık Bakanlığımızda bunun için bu tür bilgilendirme görevlerini çok sık aralıklarla ve her yerde yapıyor. Çünkü erken teşhis hayat kurtarır. Bunun bilincinde olmak gerekiyor” dedi.
Standı ziyaret eden Vali Günaydın başta olmak üzere diğer davetlilere etkinlik hakkında bilgiler veren Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, bu ayın bilinçlenme ve farkındalık ayı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığımız bu konuda bizlere tamlat vererek halkın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için çok detaylı çalışmalar yapmamızı istemektedir. Bizde Halk Sağlığı ekibi olarak İl, ilçe, köy, mahalle, bucak nerede insan yaşıyorsa her yerde bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için elimizden hangi çaba geliyorsa en sonuna kadar uğraşarak insanlarımızın bilgilenmeleri için çalışıyoruz. Bu hastalığın en önemli olmazsa olmazı erken teşhistir ondan sonra risk en aza iniyor”