Ketem’e Nakil İşlemleri Başladı

Ketem’e Nakil İşlemleri Başladı

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi ile imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda Muratpaşa ilçesi 25 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hekimlerine kayıtlı vatandaşların Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) ücretsiz olarak kanser taramalarını yaptırmak üzere nakil işlemlerine başlandığı bildirildi.
Antalya Halk Sağılığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, Antalya Halk Sağılığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. Tülay Şavlı, Muratpaşa Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Ö.Şinasi Üstün, Kepez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Cengiz NİZAM’ın katılımı ile başlatılan uygulama, Aile Hekimleri ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
KETEM’de vatandaşların ücretsiz olarak meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahimağzı (Serviks) kanseri taraması için HPV test ve smear testi ve kalınbarsak kanser taraması için gaitada gizli kan (GGK)testleri yapılacağı belirtildi.
KETEM’e nakil işlemlerinin her gün düzenli olarak yapılacağı uygulamada sıra ile Muratpaşa ilçesindeki tüm Aile Sağlığı Merkezleri kayıtlı nüfuslarının aile hekimlerine başvurarak uygulamaya dahil edilmesinin planlandığı, KETEM’e ulaşan vatandaşların aynı zamanda KETEM’de sunulan diğer ücretsiz cilt kanseri tarama hizmetlerinden ve özellikle sigara bıraktırma polikliniği hizmetlerinden de faydalanabilecekleri açıklandı.