Kick Boks Milli Takımdan Vali Kılıç’a Ziyaret

Kick Boks Milli Takımdan Vali Kılıç’a Ziyaret

KİCK Boks Büyükler Bay Bayan Milli Takımı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Kamp öncesi Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, Milli Takım antrenörleri Ali Kale, Aysun Aygün, İbrahim Atılgan, Ümit Yıldız ve milli sporcular Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret ederek şampiyona hakkında bilgi verdiler.
KİCK Boks Niğde İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ali Kale, KİCK Boks Büyükler Bay Bayan Milli Takımının şampiyonanın son hazırlık kampının Niğde’de yaptığını ifade ederek: “ milli takımımıza desteklerini esirgemeyen valimize, belediye başkanımıza, emniyet müdürümüze, gençlik ve spor müdürümüze ve Kick Boks Federasyonu başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, Kick Boks Büyükler Bay Bayan Milli Takımı Demirkazık Eğitim Kampında 10 günlük kampa gireceğini belirtti.
Turhan: “70 kişiden oluşan Kick Boks Büyükler Bay Bayan Milli Takımı Avrupa Büyükler Şampiyonasına Niğde’de hazırlanacaklar. 10 günlük kampın ardından Milli takımımız İspanya’da yapılacak olan şampiyonaya katılacak” dedi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kick Boks Büyükler Bay Bayan Milli Takımı sporcularına şampiyonada başarılar diledi.
Vali Kılıç, Türkiye’de obezitenin arttığına dikkat çekerek, gençlerin mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.
Okullardaki spor kulüplerinin, federasyonların ve gönüllü kuruluşların çalışmalar yaparak, gençleri spor yapmaya teşvik etmelerini isteyen Vali Kılıç: “Yeni nesil çok hareket etmiyor. Buna bağlı olarakta obezite de bir yaygınlık var. Artık Türkiye’yi tehdit etmeye başlayan fenomenlerden bir tanesi oluyor. Nüfusun yüzde 55 obez olduğu konusunda yayınlar var. Gençlerimizin enerjilerini doğru alanda tüketmelerini temin edecek spor çeşitliliğini ve sportif algıyı arttırmamız lazım. Tüm toplum olarak gençlerimiz spor yapmalıdır” dedi.