Kıdeme ortak çözüm

Kıdeme ortak çözüm

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tüm paydaşların katılımı ile kıdem tazminatı reformunu gerçekleştireceklerini, bireysel emeklilik sistemi (BES) ile entegre kıdem tazminatı fonu kurulacağını söylemişti. 15 milyon çalışanla 2 milyon işvereni ilgilendiren sistemin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak. Akıllarda birçok soru işareti var. Ancak düzenlemenin uzlaşıyla yapılacağı net.

TÜM TARAFLAR DAHİL

Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar’ konulu uluslararası konferansa katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün bu konuda bir açıklama yaptı. Kıdem tazminatının hem hükümetin hem sosyal tarafların gündeminde olduğunu belirten Selçuk, “En önem verdiğimiz husus, tüm tarafların görüşlerinin ve değerlendirmelerinin sürece dahil edilecek olması” dedi.

FAYDA GÖZETİLECEK

Kıdem tazminatının sadece bugünün konusu olmadığını, eskiden beri gündemde olan bir konu olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Dolayısıyla tüm sosyal tarafların uzlaşısıyla her tarafın müsterih olacağı, ülkemizin, işverenimizin, çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın faydasına olacak, herkesin mutlu olacağı bir düzenlemeyi, bir çözümü bulacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim” diye konuştu.