Kılıçdaroğlu: "2019'da aday olmayacağım"

Kılıçdaroğlu: "2019'da aday olmayacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nden sonra Almanya'nın en çok satan haftalık siyasi dergilerinden Der Spiegel'in Türkiye muhabiri Maximilian Popp'a yürüyüşü değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi.

ABDULLAH GÜL SORULDU: SEÇİMLERDEN 2 YIL ÖNCE İSİM VERME HATASINA DÜŞMEM

Bugün çıkacak haftalık Der Spiegel dergisine konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben partiler üstü bir aday istiyorum" dedi. Erdoğan'a karşı Abdullah Gül'ün adaylığının akıllı bir öneri olup olmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ne yapacağına Abdullah Gül'ün kendisinin karar vermesi gerekir. Ama ben şimdiden, seçimlere iki yıl önceden bir isim verme hatasına kesinlikle düşmem" dedi.

"YÜZDE 50 ERDOĞAN'A KARŞI OY VERDİ"

Kılıçdaroğlu, "Adalet yürüyüşü mitingine bir milyondan fazla insanın katılması sizi şaşırttı mı" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Vatandaşların büyük çoğunluğunun Türkiye'deki gelişmelerden, hükümet baskısı ve sosyal adaletsizlikten rahatsızlığını biliyordum. Daha nisan ayındaki anayasa referandumunda bu kendini gösterdi. Yaklaşık yüzde 50'si Erdoğan'a karşı oy verdi. Ama insanların adalete bu denli susadığını düşünmemiştim."

"DARBE GERÇEKTİ, SORUMLU GÜLEN"

Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz 2016 gecesi gerçekten ne oldu" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bunu kimse bilmiyor. Darbe gerçekti. Bu hain darbeden Gülen'in sorumlu olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Biz hükümeti bu cemaatin tehlikeleri üzerine devamlı uyardık. Ama Erdoğan bizi dinlemek istemedi."